Nieuwtjes uit groep 8

ingevoerd op 05-06-2019

De weken vliegen voorbij! Nog maar iets meer dan 5 weken en de leerlingen van groep 8 vliegen uit. Ze gaan naar verschillende scholen: Vrije School Bergen, Dalton college in Alkmaar, PCC Heiloo, Clusius college in Castricum, Jac. P. Thijsse college in Castricum, Bonhoeffercollege in Castricum, Vellesan in Velsen, Technisch college in Velsen. Hier zijn we druk mee. De kinderen omdat zij de laatste weken een brief op de deurmat vonden waarin hun inschrijving bevestigd werd en juf omdat er van alle scholen docenten bij ons op bezoek komen voor de ”warme” overdracht. Zo zorgen we er samen voor dat de kinderen een fijne start krijgen op hun nieuwe school.

We zijn ook druk met de portfoliogesprekken. Samen hebben we een nieuw portfolio gemaakt voor de kinderen van groep 8. We vonden dat het echt anders mocht zijn dan alle eerdere portfolio’s. We bespreken nu de volgende onderwerpen: wat maakt dat Het Kleurenorkest voor jou een fijne school was, wat heb je over jezelf geleerd, wat heb je van anderen geleerd, wat vind jij het belangrijkste dat je geleerd hebt, de mooiste herinneringen en een kijkje in de toekomst. We genieten samen van dit laatst portfoliogesprek.

We zijn even geleden op excursie geweest naar Wakan in Velsen. Hier werken mensen die blind of slechtziend zijn. We kregen een rondleiding in het donker. We liepen in een polonaise en werden begeleid door een blinde of slechtziende. We begonnen in een park. Zo voelden we de houtsnippers en een bruggetje onder onze voeten. Ook voel we een beeldje van Ot en Sien. Toen we uit het park waren moesten we een drukke weg oversteken bij een stoplicht. Door de snelheid van het getik wisten we wanneer het groen was. Het was best spannend want we hadden de auto’s voorbij horen razen. Ook konden we ze horen stoppen. We liepen over de stoep en merkten dat er een mountainbike tegen de muur stond. In een winkeltje konden we spullen herkennen door eraan te voelen. We vertelden elkaar wat we gepakt hadden. We sloten af met een bezoekje aan de disco. Heerlijk om in het donker te dansen! Deze excursie was een heel bijzondere ervaring voor ons. We hebben veel geleerd. We weten nu vooral dat blinde en slechtziende mensen juist heel veel wel kunnen. Er zijn veel apps die hulp kunnen bieden. Dat is super fijn en handig!

We hebben de afgelopen weken natuurlijk ook hard gewerkt aan onze musical. Alle kinderen kennen de tekst uit hun hoofd. We hebben al 3 dansjes bij de liedjes geoefend. Het decor wordt nog steeds mooier en mooier. De makers van de musical, van het bedrijf Rep en Roer, komen zelfs bij ons kijken wat wij ervan gemaakt hebt. Dit vinden we echt te gek! 

We zijn ook een opstel aan het schrijven over alles wat we in groep 8 hebben meegemaakt. We begonnen met een brainstorm op het whiteboard. Binnen een paar minuten stond het bord propvol onderwerpen. Het deed ons beseffen hoeveel we geleerd en meegemaakt hebben in groep 8. We genieten nog even extra van elkaar de komende 5 weken.