Nieuwtjes uit groep 2/3

ingevoerd op 13-06-2019

Juf Nicolette 40 jaar juf
We hebben vorige week een fantastisch feest gehad wat betreft het 40 jaar juf zijn van Nicolette. Wat hebben we genoten en wat hebben we ontzettend leuke spelletjes gespeeld rondom het thema van Pippi Langkous.
Om juf Nicolette een blijvende herinnering te geven hebben we haar een prentenboek cadeau gedaan over kriebelbeestjes.
We hebben allemaal iets voor haar opgeschreven en/of onze naam erin gezet.
We hebben dit gedaan met mooie glitterpennen. Het is een mooie bladzijde geworden. Ze kan het boek gebruiken in haar klas en misschien later wel voorlezen aan haar kleinkinderen.

Portfolio
We hebben allemaal ons laatste portfolio van dit schooljaar gehad. De kinderen hebben ook weer een tekening van de klas gemaakt. Een bladzijde waarvan ik zo kan genieten. Wat tekenen de kinderen en wat is daadwerkelijk belangrijk voor de kinderen. Dat wat zo belangrijk voor ze is, tekenen ze dan vaak.
Het is dan ook vaak zo’n moment van beseffen dat het allemaal zo snel gaat. Het einde van het schooljaar nadert en wat hebben we  veel leuke dingen gedaan dit jaar. 

Pippi hoek / schrijfhoek
Sommige kinderen zijn zo ineens ’rijp’ en geïnteresseerd in het schrijven van letters en woorden. We hebben in de klas een Pippi hoek. Je kan daar een kleurplaat van Pippi kleuren én je kan er ook woorden schrijven. Juf Julia heeft voor ons allemaal verschillende plaatjes met woorden opgehangen. De woorden en plaatjes hebben natuurlijk te maken met piraten en Pippi. Veel kinderen kiezen en schrijven/tekenen graag in de hoek. Lieke was woensdag ook druk bezig met haar werkje. 

Het leuke is, dat de kinderen de hoek kunnen kiezen. Wanneer je er ’rijp’ voor bent of geïnteresseerd in bent, kan je deze hoek kiezen en anders kan je het nog lekker laten en bijvoorbeeld voor de lego, bouwhoek of knex kiezen.

IMG_6636 IMG_6636
IMG_6631 IMG_6631
IMG_6628 IMG_6628
IMG_6627 IMG_6627
IMG_6626 IMG_6626
IMG_6625 IMG_6625