Nieuwtjes uit groep 8

In groep 8 zijn we afgelopen week bezig geweest met het typen van opstellen over het jaar in groep 8 en over kamp. Sommige opstellen waren wel 9 kantjes lang geworden! Het zijn mooie herinneringen die in het portfolio toegevoegd worden.

We hebben deze week al 2x opgetreden. Op dinsdag speelden we de generale repetitie van de musical en kwamen de opa en oma van Juanna kijken. We voelden de spanning en waren aan het eind al super trots. Woensdag kwamen de makers van de musical van het bedrijf Rep en Roer naar onze musical kijken. Zij wilden graag aan het eind met de kinderen in gesprek om zo tips en tops te krijgen die zij kunnen gebruiken bij het maken van nieuwe musicals. De kinderen keken enorm naar dit optreden uit. Aan het eind kregen ze een hoop complimenten. Sander en Meike waren vooral onder de indruk van de zelfstandigheid van de kinderen. Ze doen werkelijk alles zelf en de juf kan gewoon in de zaal gaan zitten kijken. Dit hadden ze nog nergens anders gezien. Ook vonden ze dat de kinderen goed improviseerden en in hun rol bleven op de momenten dat ze zelf geen tekst hadden. Verder werd nog benoemd dat de kinderen tijdens de liedjes erg goed bewogen, dansten en acteerden. Ook vonden ze het knap dat de kinderen zich zo enorm lang konden concentreren. De show duurt een uur en 45 minuten dus is het echt een knappe prestatie. 

We tellen de dagen samen af. Niet alleen omdat we zin hebben in de zomervakantie, ook om steeds goed te beseffen dat we straks allemaal een andere kant op gaan. De gevoelens van de kinderen spelen op. Soms is er gedoe, ruzie of zelfs een gevecht. Hoe dat komt? Afscheid nemen is niet echt een makkie. Dat doet een hoop in je hoofd en lijf. Na even met elkaar gepraat te hebben kunnen we weer goed samen verder. 

We vieren de laatste verjaardagen, ruimen ons kastje op en nemen al veel spullen mee naar huis. We kijken uit naar de afscheidsavond. Dan treden we op voor de ouders, broer en zussen. Veel kinderen hebben nog weinig tot niets verteld over de musical waardoor het een extra grote verrassing zal zijn.

En ik? Ik heb deze week al een paar keer wat tranen laten vallen. Met een deel van de groep heb ik 3 jaar samengewerkt, met een ander deel 2 jaar en sommige kinderen had ik dit jaar voor het eerst. Wat hebben we een fijne groep. Wat zijn we een goed team en wat is er steeds veel lol. Ik weet zeker dat ik deze 27 kanjers echt zal missen en zeker nooit zal vergeten. Een heel mooi afscheid is waar ik deze laatste weken wat extra voor werk want dat verdienen ze zeker!

IMG_6059 IMG_6059