Nieuwtjes uit groep 7

Wat is de zomervakantie weer voorbij gevlogen. Ik zit nu aan mijn bureau, die toch weer iets anders staat dan vorig jaar, rond te kijken door de klas. Wat zie ik dan al veel en wat voelt het al goed. We zijn goed gestart. Gelukkig is iedereen er weer en wat heeft iedereen toch prachtige verhalen van de vakantie. Sommige zijn op vakantie geweest en anderen lekker thuis. Iedereen heeft op zijn eigen manier genoten. ”Juf, wij zijn naar Frankrijk geweest en wat waren de stokbroden daar toch weer lekker!” ”Wat ik deze vakantie gedaan heb? Lekker thuis en veel bij het zwembad geweest”. 

Dit jaar gaan we de topografie van Europa doen. Eigenlijk hebben we al ontdekt dat we met de klas in best veel Europese landen geweest zijn. Deze vakantie waren we in: Spanje, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Kroatië. 
Deze week hebben we veel spelletjes gespeeld. De spellen helpen om elkaar beter te leren kennen. We zijn creatief bezig geweest met onze verjaardagskalender en we hebben een lapbook gemaakt. Dit is een ’boek’ waarin alle informatie over jezelf staat. Je kunt het zo gek niet verzinnen en het staat erin. Alle informatie is kleurrijk verstopt achter verschillende ’luikjes’. De komende dagen gaan we dit vertellen aan elkaar zodat we steeds meer van elkaar leren kennen. 

We zijn goed gestart en ik ben heel benieuwd wat de rest van het jaar ons gaat brengen. 

 

IMG_2439 IMG_2439