Nieuwtjes uit groep 8

Deze week hebben we al de 2e verjaardag in groep 8 gevierd. Iedereen mag zelf kiezen hoe zijn of haar feest eruit ziet. Vorige week werd er gekozen voor trakteren terwijl de kinderen buiten speelden. Er was een heerlijke verrassing op elke tafel te vinden! We hebben hebben samen ons bedanklied gezongen en de jarige kreeg het blad met verjaardagswensen en stickers van de leerkrachten.

Deze week werd er gekozen voor het complete verjaardagspakket. De jarige job stond op de instructietafel en we zongen ons hele liedrepertoire. Er werden sambaballen uitgedeeld om het extra feestelijk te maken. Aan het eind deden we ook nog het vuurwerk in de favoriete kleuren van de jarige. Elke verjaardag wordt in onze klas dus net even anders gevierd en precies op de manier die voor de jarige het fijnst voelt. Mooi om te zien hoe de kinderen zich hier direct op aanpassen. Zo kan iedereen echt uitkijken naar het vieren van zijn/haar verjaardag in de klas. Op onze takenlijst is er een taak om de klas te versieren voor de jarige job. De slingers werden dus opgehangen en het bord werd versierd. Dat werd niet alleen gedaan door degene die de taak had. Veel kinderen hielpen met veel plezier mee! Wat een fijne sfeer in onze groep. Hier genieten we samen enorm van.

Dinsdag was de informatie-avond. Er was een grote opkomst in groep 8. Fijn om de ouders te kunnen informeren over het schooljaar en te horen hoe de kinderen in de eerste weken thuis komen. 

We doen veel ontdekkingen in de eerste weken in groep 8 met de weektaak. We bespreken deze aan het eind van de week met elkaar en leren hierdoor ook weer van elkaar. Zo stelt iedereen zijn manier van werken bij en komen we stappen verder. Het werken met de weektaak is in het begin een grote ontdekkingstocht.