Nieuwtjes uit groep 7

’Time flies when you’re having fun’. Eigenlijk vind ik dit het beste passen bij de afgelopen weken. Wat is het gezellig in de klas en wat wordt er hard gewerkt. Sophie heeft vorig jaar besloten naar een andere school te gaan. Na twee weken oefenen was er toch heimwee naar onze klas en is er besloten dat Sophie weer bij ons in de klas zit. Welkom Sophie!

In groep zeven leren we een hele hoop nieuwe dingen. We zijn afgelopen weken gestart met de werkwoordspelling. Het vervoegen van werkwoorden is soms nog niet zo makkelijk. Daarom doen we dit aan de hand van een schema. Stap voor stap gaan we dit leren. We zijn nu begonnen met de tegenwoordige tijd. Wisten jullie al dat er een ’t’ achter de hij vorm komt? Wij nu wel! 

De maandag van deze week is goed begonnen. Een verhaal over taarten en chocolade. Jullie voelen het misschien al aankomen, we hadden het over breuken. In één week hebben we de +,-, x en : geleerd bij breuksommen. Er werd nog gezegd vandaag; ’Juf, dit hebben we in het normale leven toch niet nodig? Alleen met een verjaardag, als we heel veel taart moeten snijden. Dan is het best handig!’

Naast alle nieuwe dingen zijn we ook gestart met het project sprookjes. We zijn tijdens de eetpauze de ’sprookjes in een modern jasje’ aan het kijken. De kinderen hebben zelf allemaal een sprookje verzonnen en geschreven. De hoofdpersonen zijn gemaakt als handpoppen en de kaften beginnen nu vorm te krijgen. Groep 3 is onze tutor klas en die mag straks gaan genieten van onze prachtige sprookjes. Wat is het gaaf om te zien dat iedereen zo betrokken is. Iedereen is trots!

Volgende week mogen we ook starten met de Kinderpostzegels. Dus mochten jullie deze toppers tegenkomen, misschien willen jullie nog iets kopen? Het goede doel dit jaar; ’dichtbij ieder kind, samen in actie voor dakloze kinderen’.

IMG_2875 IMG_2875
IMG_2872 IMG_2872
IMG_2870 IMG_2870
IMG_2864 IMG_2864
IMG_2863 IMG_2863
IMG_2835 IMG_2835
IMG_2834 IMG_2834
IMG_2833 IMG_2833