Nieuwtjes uit groep 3

De eerste weken in groep 3:

Wij hebben al een hoop nieuwe woordjes geleerd. Wij zijn begonnen met het woordje ’en’. Er is een zon ’en’ een maan. Wij hebben ook allemaal een zonnetje gemaakt in de klas. Alle zonnetjes hangen ondertussen compleet in de hoepel. Daarna hebben hebben wij het woordje ’een’ geleerd. De /e/ en de /ee/, de korte en de lange klank. Bij het woordje ’een’ hebben wij ook het cijfer 1 gemaakt. Wij oefenen ook veel met het schrijven van de cijfers. Ondertussen werd het regenachtig weer buiten en hebben wij het woordje ’nat’ geleerd. De /a/ en de /aa/, weer de korte en de lange klank. En met laarzen ga je stampen in een plas, wij hebben het woordje ’laars’ geleerd. Deze week oefenen wij de /s/ en de /r/. Hoe schrijven wij deze letters en in welk woordje horen we de klanken terug. Bij ieder woordje hebben wij een mooie tekening/knutselwerkje gemaakt.

Wij krijgen elke maand een opdracht van de cultuurgroep binnen onze school waarmee wij gaan knutselen. Deze maand was de Oost-Indische inkt aan de beurt. Wij hebben Zoem de Bij gemaakt, ons klassenvriendje. De verschillende zzzzzoemen zijn straks te bewonderen tijdens de verschillende tentoonstellingsmomenten. 

Wij rekenen elke dag in de klas. Elke dag doen wij een nieuwe rekenles. Wij zijn nu veel aan het oefenen met het plus- en minteken (+, -). Wat betekenen deze tekens en wat is nou precies een som. Waar zet je het antwoord van de som neer? Achter het = teken. 

Met sommige kinderen zijn we al een woordjesdictee aan het doen. Elke dag schrijven wij woordjes met de letters die wij al weten. Je kan een hoop verschillende woordjes maken met de verschillende letters. 

Wij werken veel met het kralenplankje en een voorbeeld. Kan je het voorbeeld namaken en het voorbeeld naast je kralenplank neerleggen? Goed Tellen en kijken naar de kleurtjes dus. Wij hebben dit jaar iets nieuws ontdekt, want op de tablet staan ook kralenplankjes. Maakt dat het ineens een stuk leuker? Voor de een wel en de andere doet het liever op het plankje. 

Wij springen graag trouwtje en wij doen graag oefeningen met twee handen tegelijk. 

Groep 7 is onze tutorklas. 3 +7 = 10, dus een gouden duo. De kinderen hebben de afgelopen weken samen met hun tutor een fotolijstje gemaakt van zoutdeeg. Wij hebben een foto met onze tutor in het lijstje gedaan. De lijstjes krijgen een mooi plekje in de klas. Elke donderdag komt groep 7 helpen met lezen en/of het spelen van voorbereidende leesoefeningen. Fijn hoor. 

Wij werken veel met het thema rondom ZOEM. Ons klassenvriendje logeert al ieder weekend bij iemand anders. Zoem beleeft dan leuke avonturen en er worden leuke foto’s samen met Zoem gemaakt. Wij hebben verschillende werkjes met Zoem.

IMG_0036 IMG_0036
IMG_0039 IMG_0039
IMG_0040 IMG_0040
IMG_0168 IMG_0168
IMG_0170 IMG_0170
IMG_9922 IMG_9922