Nieuwtjes uit groep 3

Woordje draak
Bijna iedere ochtend leest juf voor uit een boek. Juf leest al vanaf het begin van het schooljaar voor uit een best spannend boek: drakenbloed en kamillethee. Het is een bijzonder verhaal, want Merel haar vader is redelijk normaal en Merel haar moeder was tot voor kort normaal, want zij heeft rare brandgevaarlijke afwijkingen. Merel ziet namelijk rook uit de neus komen van haar moeder. Samen met Merel haar beste vriend Jens ontdekken ze dat er drakenbloed in haar familie zit. Er gebeurt iets heftigs… de mama wordt ontvoerd door meneer De Jong. Meneer De Jong wilt drakenbloed hebben, want daar kan hij goud mee maken. Hoe zal het aflopen? Wij weten het bijna, want het verhaal is bijna uit.

Wij hebben al heel wat letters geleerd:/e/,/ee/,/n/,/t/,/a/,/aa/,/r/,/s/ en daar voegen wij nu de /d/ en de /k/ aan toe.  Dan kunnen wij het woordje DRAAK maken.

Dinsdag hebben wij zelf een draak gemaakt als woordkaartje. Juf is trots op de resultaten. Omdat woensdag de Kinderboekenweek is gestart, is het extra leuk om nu een woordje te leren wat passend is bij een voorleesverhaal.

Kinderboekenweek

Het thema dit jaar van de Kinderboekenweek is vervoer en op reis gaan. Wij hebben een leuke dans en liedje daarbij geleerd. De dans hebben de kinderen van groep 8 en juf Willy geleerd.

Wij gaan in de klas ook op reis … maar wij maken een bijzondere reis. Wij gaan namelijk op reis naar DE RUIMTE

Gymmen

Vrijdag tijdens de gym hebben wij kunstjes gedaan in de speelzaal. Aan het einde van de gymles hebben Meie, Toots en Dex nog een voorstelling voor ons gedaan op het klimrek. Het was erg leuk om naar te kijken. De artiesten hebben erg hun best gedaan.

Proeven

Juf Teun heeft vorige week een les gegeven over proeven. De kinderen mochten met hun tong verschillende soorten sapjes proeven. Wat proef je? Het was erg leuk om de kinderen te zien genieten en ze waren allemaal serieus met de opdracht bezig.

Tekenen wat de som is

Wij zijn veel bezig met het maken van een sommetje. Maar wat gebeurd er nou precies bij een som? Wanneer komt er iets bij en wanneer wordt iets minder? Het is leuk om een sommetje te tekenen. Sommige kunnen dit al best goed en voor sommige is net nog best lastig.

Bewegen

Om te leren lezen hebben we verschillende gebieden in de hersenen nodig. Dit vereist een goede samenwerking van onze hersenen, want de vaardigheden om te leren lezen bevinden zich in verschillende hersengebieden. Daarom ..is bewegen belangrijk, want wij willen deze gebieden met elkaar verbinden. Bewegen stimuleert de zintuigen en de hersenen.  Door beweging worden er nieuwe zenuwbanen aangelegd. Er ontstaan verbindingen tussen de verschillende hersengebieden en deze verbindingen zijn nodig voor: goede ontwikkeling en samenwerking

Beide handen tegelijk bewegen is een goede oefening. Dit probeer ik dan ook dagelijks aan te bieden. Op de gang kunnen de kinderen n.a.v. voorbeeldkaarten met twee handen tegelijk verschillende schrijfbewegingen maken.

 

IMG_0238 IMG_0238
IMG_0288 IMG_0288
IMG_0305 IMG_0305
IMG_0307 IMG_0307
IMG_0347 IMG_0347
IMG_0369 IMG_0369
IMG_0384 IMG_0384