Nieuwtjes uit groep 8

In groep 8 dansen we al een paar weken de dans van de Kinderboekenweek. We gebruiken hiervoor het liedje ”Reis mee” van Kinderen voor kinderen. Al heel snel hadden we alle pasjes aangeleerd. Juf had aan andere klassen aangeboden om daar de dans aan te komen leren samen met de kinderen van groep 8. We begonnen met groep 3 en groep 5 en oefenden samen in de speelzaal. Dat was leuk en gezellig. Een week later leerden we de dans aan beide kleutergroepen. We deelden meteen complimenten aan elkaar uit. De kinderen zien zoveel moois bij elkaar. Leuk als dit ook allemaal hardop benoemd wordt. Met groep 7 oefenden we 2x op het wisselmoment van de gymles. Zij konden al heel snel met ons meedoen. Deze week ging juf nog even naar groep 6 om de dans aan te leren. Dat was wel een super gave dansklas! Bij de opening van de Kinderboekenweek op woensdag dansten we met de hele school in de aula. 

De opening van de Kinderboekenweek was voor een deel van groep 8 het moment om op te treden met de mini-musical WvA-Airlines (Wij vliegen anders). Het voelde eerst alsof we er nog niet klaar voor waren. We zijn kleding gaan regelen en spullen gaan verzamelen. De kinderen regelden ook spullen voor elkaar en hierdoor werd alles anders op het toneel. Sommige kinderen werkten nog aan het decor en toen was de musical compleet. De teksten werden snel nog uit het hoofd geleerd en daardoor stond er een echte musical. Iedereen kreeg er zin om op te treden. De generale repetitie was anders dan gehoopt (en eigenlijk hoort dat ook lekker mis te gaan). De focus was daardoor helemaal terug en er stond een gave show. We zijn erg trots op wat we hebben neergezet. Leuk was het ook dat er wat ouders en opa’s en oma’s van de acteurs kwamen kijken. 

Ook de afsluiting van de Kinderboekenweek wordt door groep 8 verzorgd met weer een andere mini-musical. We spelen dan ”Bandenspanning”. Dit gaat over een wedstrijd met voertuigen zonder wielen. Meer vertellen we er nog niet over. We willen jullie graag verrassen namelijk.

Sinds een paar weken doen we aan tutorlezen met de kinderen van groep 3/4. De kinderen van groep 8 die dat wilden mochten tutor zijn voor een kind uit groep 3/4. Het voelt als een belangrijke taak die de kinderen graag goed uitvoeren. Ze lezen met plezier met de jongere kinderen. We bespreken met elkaar hoe het gegaan is en geven elkaar tips en ideeën. 

We hebben deze week ons best gedaan voor de Kinderpostzegelactie. Dit jaar was het goede doel ”Kinderen in de daklozen/crisisopvang”. De bedoeling was om voor 8500 kinderen een fijne verblijfplaats te regelen die wat gezelliger en fijner is dan hoe dat nu is. Heel veel kinderen van groep 8 hebben zich ingezet. Topverkoopster van groep 8 is Roos Koenekoop. Zij verkocht in haar eentje voor €405,- en kreeg een groot applaus van de klas. Met de hele klas hebben we voor ongeveer € 2500,- producten van de actie verkocht. We zijn trots op onszelf en elkaar. Het voelde fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander. We deden ook mee het het raden van de geheime minister van Kinderpostzegels. Elke dag konden we hints krijgen door vragen goed te beantwoorden. We denken dat het DJ Chiel de Winter van StukTV is en hebben dit ook op de website ingevoerd. Nu hopen we hiermee een schoolreisje naar Duinrel te winnen.

Ondertussen zijn we ook druk met ander schoolwerk. We hebben de topo van de wereld (werelddelen en wateren) en van Afrika geleerd. Volgende week is Zuid-Amerika aan de beurt. Elke vrijdag doen we ons Engelse dictee en daar zijn we nu al aardig aan gewend. De oefenweken van de weektaak zijn voorbij. Nu gaan we ontdekken wat we in een week kunnen bereiken en wat we al handig doen of toch nog een beetje kunnen aanpassen.

3f11f7a9-1955-40ca-ab8d-b1f306ca758b 3f11f7a9-1955-40ca-ab8d-b1f306ca758b
90a5d5d3-5e89-4fd0-8944-839f5aca81a2 90a5d5d3-5e89-4fd0-8944-839f5aca81a2
ce227773-c91b-40b0-bf54-038ac8d22959 ce227773-c91b-40b0-bf54-038ac8d22959