Nieuwtjes uit groep 3

Het bos
Donderdag 10 oktober zijn wij met de klas naar het bos geweest. Het was een hele fijne herfstochtend. Het was een fijne temperatuur en met een paar regenbuitjes, was het goed te doen. Wij hebben ontzettend veel gerend, hutten gebouwd, paddenstoelen gevonden en wij zijn op zoek gegaan naar mos. Iedereen heeft mos gevonden. Wij hebben maandag daarom ook het woordje mos geleerd. Juf had van iedereen een foto gemaakt met mos. Wij hebben op onze woordkaart de foto afgetekend. Wij hebben ook woord en letter spelletjes gedaan met de letter /o/. Na de herfstvakantie gaan wij nog het woordje bos en boom leren. Dan leren wij de /oo/ en de /b/ als nieuwe letter.

Op reis naar ... de ruimte
Ik geniet ontzettend van ons thema. Alle kinderen hebben een planetenboek gekregen en daarin schrijven wij informatie op over de verschillende planeten. Soms schrijven wij dan al een groep 4 woord en soms al een groep 5/6 woord. Mars is namelijk rood en oranje. En juf is trots, want ze kunnen allemaal ontzettend goed overschrijven van het digibord.

En de winnaar is ... Bruce!!
Bruce heeft in onze klas het gouden penseel gewonnen. Het was ontzettend leuk om bij het prentenboek een mooie tekening te maken. De jury vond een hoop tekeningen prachtig én die van Bruce was zo mooi gedetailleerd. Die won dit jaar de prijs. Wie weet is er volgend jaar wel weer een wedstrijd. Heb jij alle tekeningen al in de gang zien hangen?

Cultuur - Oost Indische inkt - verf.
In de maand september mochten wij werken met Oost Indische Inkt. Wij hebben ons klassenvriendje Zoem gemaakt. De kunstwerken werden allemaal geshowd in onze tentoonstelling. Alle kinderen zijn nog met hun kunstwerk op de foto voor in hun ’trots op map’. De werkjes zijn ondertussen allemaal mee naar huis. Heeft het thuis ook een mooi plekje gekregen?

In de maand oktober werken wij met verf. Wij hebben een herfsttekening geschilderd. Bijzonder was dat het ook een samenwerkingsopdracht was, want 2 verschillende werkjes horen bij elkaar. Kom jij de kunstwerken bewonderen? Ze hangen in de gang en op de ramen, binnen én buiten.

Letterspelletjes
Wij spelen graag spelletjes met letters en woorden maken. Op de foto Sophie en Ashley. Zij waren erg trots op hun werkje en wilde graag op de foto. De foto gaat in hun ’trots op map’. 

IMG_0807 IMG_0807
IMG_0832 IMG_0832
IMG_1012 IMG_1012
IMG_1020 IMG_1020
IMG_1054 IMG_1054
IMG_1130 IMG_1130
IMG_1134 IMG_1134
IMG_1138 IMG_1138