Nieuwtjes uit groep 7

En dan is het alweer bijna herfstvakantie. De eerste acht weken zitten er alweer op. Wat hebben we veel gedaan deze weken. We hebben elkaar een stuk beter leren kennen. We hebben veel samenwerkingsspellen gedaan en we hebben al twee keer de tafelgroepjes veranderd. Ik wissel vaak van tafelgroepen omdat ik wil dat iedereen elkaar op een andere manier leert kennen en zo kunnen ze vaak zelf ontdekken wie er fijne werkmaatjes zijn. Dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn. 

De Kinderpostzegels zijn alweer afgerond. Wauw, een trotse juf! We hebben met onze klas in totaal € 2368,50 opgehaald. En samen met groep 8 zitten we op ruim € 5000,-. 

We hebben nieuwe raamdecoratie gemaakt. Iedereen heeft zijn eigen plant gemaakt. De vraag dat in de bloempot staat is beantwoord; ’Wat heb jij nodig om te groeien?’ Wat vind ik het toch knap dat de kinderen dit zo goed kunnen benoemen. De een geeft aan dat er rust nodig is. De ander heeft behoefte aan samenwerken en weer een ander geeft aan dat er een klimaat moet heersen waarin fouten gemaakt mogen worden. Door samen te kijken wat er nodig is, kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat we ook aan deze behoeften kunnen voldoen. Hebben jullie de planten al gezien op de ramen?

We zijn ook druk bezig met het leren van de tafels. Voor een aantal kinderen zijn de tafels uit het hoofd nog best een uitdaging. We proberen zoveel mogelijk spellen te doen rondom te tafels en sommige kinderen gaan weer voor een tafeldiploma. Tafelbingo en levend memory met de tafels zijn ook favorieten bij de kinderen.

Systemisch gezien hoort groep 3 ook bij ons. Dit is namelijk onze tutor klas. Iedere donderdag van half 12 tot 12 zijn we aan het lezen met een vast kind én bij optredens of bijeenkomsten in de aula zijn we ook samen met groep 3. We halen dan de kinderen op en samen gaan we naar de aula. Omdat ze bij ons horen vinden wij het ook belangrijk dat ze zichtbaar zijn in de klas. We hebben samen een lijstje gemaakt met zoutdeeg. Daar kan de foto van de tutor maatjes in. Bij juf Ylona staan ze voor het raam en bij ons hangen de lijstjes achter in de klas. 

Goede ogen en ontdekken, daar zijn alle kinderen goed in. Vorige week is er een kikker ontdekt. In het hoekje bij de gymdeur. Eerst dachten ze dat hij dood was, de kikker zat zo stil. Maar toen we de kikker wilde pakken om dan te begraven, sprong hij omhoog. Na een hoop gegil hebben we hem gevangen en veilig een plekje buiten kunnen geven.

Afgelopen vrijdag liep het programma iets anders dan gepland. We wilde starten met rekenen maar de laptops waren die nacht niet goed opgeladen. Dit kan gebeuren en gelukkig was iedereen erg flexibel. Dan gooien we het programma om. Laten we de dag lekker beginnen met tekenen. Teken een herfstblad en maak hier patronen in. Ondertussen was ik lekker aan het voorlezen en iedereen zat helemaal in het verhaal en in de tekening. 

De Kinderboekenweek werd afgesloten in de aula. Groep 8 heeft voor ons nog een toneelstuk en er wordt per klas een zilveren griffel uitgereikt. Wij hebben met de klas gedichten geschreven over op reis gaan. De winnaar van onze klas is Wiebe. Ook is er gekeken naar een gouden penseel. Dat is de winnaar van de mooiste tekening bij het gedicht. Senna is daar de winnaar van. Wiebe en Senna gefeliciteerd! 

De laatste week voor de herfstvakantie is nog erg leuk. Zo mogen we woensdag meedoen met de sponsorloop. Wat is er al veel geld opgehaald voor de kippen en de konijnen. En dan hebben we donderdag nog de Roefeldag. Complimenten voor Conquista die dit allemaal organiseert en wat mogen we weer naar gave bedrijven. Zo mogen we langs bij GP Groot, Ambulance Witte Kruis, de Cameren, De Westert, Albert Heijn, Jacob Hooy, Ijssalon Onder Nul en naar Nuyens. Dit zijn maar een paar voorbeelden. We mogen naar nog veel meer bedrijven. 

Wij gaan met een goed gevoel de vakantie in. We wensen jullie ook een hele fijne vakantie! 

IMG_3138 IMG_3138
IMG_3139 IMG_3139
IMG_3307 IMG_3307
IMG_3312 IMG_3312
IMG_3335 IMG_3335
IMG_3336 IMG_3336
IMG_3353 IMG_3353
IMG_3425 IMG_3425