Nieuwtjes uit groep 6

Het was weer een drukke dag, de dinsdag na de herfstvakantie. Op maandag hadden de meester en juffen een mooie studiedag gehad en ze hadden onder andere gepraat over de nieuwe rekenmethode. Die bevalt goed en ze wilden er nog een aanvulling op hebben. Nou, dat hebben we geweten in groep 6. Meester Bor had het getal 7 als onderwerp gekozen en daar gingen we met onze tutorgroep mee aan de slag. Eerst moesten we uitrekenen hoeveel Muscari’s er over bleven als we met de 700 bolletjes 96 potjes gingen vullen. En dan ook nog met 7 bollen per potje. Best complex, en samen kwamen we er uit. Er zouden 28 bolletjes over blijven. Die hebben we samen met onze tutorkinderen geplant. Mooi voordeel is dat we dit voorjaar een bloeiende schooltuin hebben, en dat we ook de lente binnen kunnen halen.

Met Nieuwsbegrip was het onderwerp de paddenstoel. Weer een mooie gelegenheid om de natuur binnen te halen en deze schimmels eens goed te bestuderen. We deden dit aan de hand van de zintuigenmethode: wat hoor, zie, ruik, proef en voel ik. We hebben niet geproefd omdat het niet zeker was of de paddenstoelen giftig zijn. Er waren wel kinderen die ze aan durfden te raken (goed handen wassen daarna)! En de geur moeten jullie maar vragen, de een vond het pies, de ander poep, en weer een ander rook de grond. Heel interessant allemaal. Aan het einde van de dag hebben we lekker buiten ons papierwerk van Nieuwsbegrip in groepjes van 2 gemaakt.

Bij de afsluiting van de dag kreeg de dag van Fien een 8 1/2 , want hij was echt leuk, en ging te snel voorbij...Gelukkig mogen we woensdag weer naar school…

paddenstoel paddenstoel
paddenstoel1 paddenstoel1
paddenstoel2 paddenstoel2
paddenstoel4 paddenstoel4