Nieuwtjes uit groep 3

Wist u dat...: 

- wij het woordje boom hebben geleerd? Bij het woordje boom hebben wij een boom van klei gemaakt. De stam is van klei en de takken zijn van echte bomen. Deze takken hebben wij op het schoolplein gevonden.  Wanneer de klei helemaal droog is, gaan wij de stam nog schilderen.

- wij een kunstwerkje aan het maken zijn van de aarde? De aarde bestaat uit 2 kleuren, blauw van de zee en groen van het land. Wij maken de aarde met sitspapier. De verschillende werkjes zijn te bewonderen op de gang. Heb jij ze al gezien? Het is heel leuk om te zien, hoe toch alle wereldbollen verschillend worden. Het is tevens een goede oefening voor de kleine motoriek: scheuren. 

- wij elke ochtend in de klas al een boekje lezen? Wij hebben nog geen boekenleggers gemaakt, wij gebruiken nu een blaadje als boekenlegger. Hopelijk is er binnenkort tijd om een echte boekenlegger te maken. 

- juf verschillende boekjes heeft van Sint Maarten? Wij hebben verschillende kringgesprekken gehad over Sint Maarten. Wie is Sint Maarten en waarom vieren wij Sint Maarten. Het is het feest van het delen, Sint Maarten deelde namelijk heel vroeger zijn rode mantel. 

- de kinderen met Rinske een raket hebben gevouwen? De resultaten zijn heel mooi geworden. Ze hangen aan de binnenkant én buitenkant van het raam. 

- wij morgen met groep 5 ruimtewezens gaan maken? Juf Marjolein had een leuk idee naar juf Ylona gestuurd om te knutselen. Toen bedachten wij .. wij gaan deze opdracht in tutormaatjes maken. De resultaten zijn straks te bewonderen bij de tentoonstelling van cultuur. 

- Wij met rekenen dingen hebben gemeten? Hoeveel centimeter is je knuffel, hoeveel centimeter is je hoofd, hoeveel centimeter is de schaar of stift. Zo leuk dat de kinderen deze ontdekking kunnen en mogen doen.

IMG_1784 IMG_1784
IMG_1796 IMG_1796
IMG_1797 IMG_1797
IMG_1824 IMG_1824
IMG_1826 IMG_1826
IMG_1831 IMG_1831
IMG_1839 IMG_1839
IMG_1842 IMG_1842