Nieuwtjes uit groep 7

Voor de vakantie hebben wij nog mogen genieten van een prachtige Roefeldag. Enkele kinderen hebben een stukje geschreven over bedrijven waar ze zijn geweest. 

Autobedrijf Dirk van der Steen
Dirk van der Steen is een leuk autobedrijf. Er staan mooie auto’s en er is een grote werkplaats. We mochten in de auto’s zitten en we hebben een toeterorkest gedaan. In de werkplaats hebben we banden schoon gemaakt. Bedankt voor de leuke rondleiding. Pim en Brian

Arie van der Velden
Als eerste heeft de baas van het bedrijf uitleg gegeven over wat ze hier doen. Toen gingen we de werkplaats in en we gingen een kaarsenhouder maken. We hebben veel technieken gezien hoe ze metaal kunnen buigen. We vonden het heel leuk om hier even te kijken. Bedankt.

Eelke en Lieuwe

Jacob Hooy
Het was super leuk! We gingen eerst kijken hoe het bedrijf er uit ziet. In het magazijn lagen allemaal verschillende soorten kruiden. Brandnetel en Steranijs hebben we zien liggen. Daarna mochten we naar de mixkamer. Daar staan allemaal gemalen kruiden. Wij mochten dit inpakken. We mochten ook kruiden nog ruiken. Sommige waren erg sterk. Na de mixkamer gingen we naar beneden naar de oude kruidenwinkel. Het was heel leuk en we kregen ook nog het pakketje dat we zelf hadden ingepakt.

Loghan en Thijmen

De Westert
We waren bij de Westert en we hebben hier veel gedaan. We kregen een blokje kaas, mochten de kalfjes voeren en de grote koeien mochten grote koeien bix. Daarna hebben we op de trekker gezeten en nog even bij de kalfjes gekeken. We vonden het erg leuk.

Lars en Luuk

Nuyens
Er ging een groepje van groep 7 met roefeldag naar Nuyens. Het was heel leerzaam en we hebben zelfs een eigen narcis geplant. En we mochten het ook mee naar huis. We hebben er veel van geleerd en het was ook heel leuk!

Wiebe en Sophie

Rietveld
We hebben veel uitleg gekregen over huizen. Welke huizen ze verkopen en hoe we dit kunnen kopen. Dit is best wel handig voor als je later zelf een huis gaat kopen. Het was erg leuk en leerzaam.

Mirte en Noortje

Voor de cultuuropdracht hebben we prachtige vissen gemaakt. Hebben jullie onze kunstwerken al zien hangen op de ramen van onze klas? 

Met Aardrijkskunde hebben we het over het verschil tussen het klimaat en het weer. Ook hebben we geleerd dat er verschillende klimaten zijn. Iedereen mocht een lootje trekken en op het lootje stonden klimaten. Zo zijn er verschillende groepjes ontstaan. Per groepje is er een weerbericht opgenomen, dat past bij het klimaat dat op het kaartje stond. Wat is het leuk om te zien dat iedereen dit zelf kan en mag ontdekken. 

Verder zijn we druk bezig met het maken van onze lampionnen. Met prachtige herfsttekeningen en met verschillende spelletjes om de tafels weer goed te onthouden. 

IMG_3764 IMG_3764
IMG_3765 IMG_3765
IMG_3766 IMG_3766
IMG_3767 IMG_3767
IMG_3768 IMG_3768
IMG_3840 IMG_3840
IMG_3841 IMG_3841