Nieuwtjes uit groep 3

Wist je dat ...?

* Wij naar het pietenhuis in Schoorl zijn geweest en daarvoor pieten gym hebben gehad? Sinterklaas ging zelf ook in beweging. Wij hebben heel fijn met elkaar gegymd. In het pietenhuis hebben wij de slaapkamer van Sinterklaas gezien,de pietenslaapkamer, wij hebben een taaitaai versierd en wij hebben een spel gedaan. 
*Wij een pietenhoek in de klas hebben? In de pietenhoek kunnen wij ons verkleden. Dat vinden wij heel leuk om te doen. Het grote boek van Sinterklaas ligt er ook. Daar kunnen wij in schrijven. Wij kunnen ook cadeautjes inpakken en wegbrengen. Dat is leuk om te doen. 
* Wij het woordje vuur hebben geleerd? Het woordje vuur omdat, er vuur aan de onderkant van een raket komt en vuur van de open haard. Wij hebben de /uu/ geoefend en gekeken in welk woordje wij deze letter horen. Wij gaan hierna het woordje muts leren en oefenen wij de /u/. Muts van pietenmuts en een muts voor de kou, die je vaak in de winter draagt.  Wij hebben ook met elkaar besproken hoe een pietenmuts ook heet: namelijk een baret. 
* Wij zijn begonnen met de portfoliogesprekken? Hoe vind jij het in groep 3, wat vind je leuk om te doen, wat wil je vaker doen en wat wil je nog leren? Als iedereen aan de beurt is geweest gaan wij bespreken hoe je werkhouding is en hoe leuk, lief en aardig je bent. Kan je samenwerken, ben je ook behulpzaam, speel je liever alleen of samen, overleg je wat je samen gaat spelen, heb je wel eens ruzie en wat doe je dan? Wij doen dit met de schaalvraag en de groene bolletjes. Deze groene bolletjes hangen ook boven de deur. Dit is erg passend bij ons pijler: oplossingsgericht werken. 

IMG_2398 IMG_2398
IMG_2401 IMG_2401
IMG_2425 IMG_2425
IMG_2476 IMG_2476
IMG_2498 IMG_2498
IMG_2530 IMG_2530
IMG_2535 IMG_2535
IMG_2580 IMG_2580