Nieuwtjes uit groep 3

wist u dat ...

- wij met de klas de kerstboom in elkaar hebben gezet? Het was een hele klus, want alle lichtjes zaten door elkaar én sommige waren toch stuk gegaan. Wij hebben met zijn allen stukjes van het snoer vastgehouden om zo de knoop eruit te halen. De kinderen vonden het ontzettend leuk om de kerstboom te versieren en om onze kerststad te maken. Deze stad heb ik ooit eens gekregen van een oud leerling. Heel leuk en bijzonder om dit elk jaar weer van zolder af te halen. 
- wij het woordje neus hebben geleerd? Een rendier heeft een rode neus en een gewei. Wij hebben van onszelf een rendier gemaakt. Het was een leuke knutselopdracht. Wij weten al een hoop woorden met de /eu/. Ik ben trots op mijn kanjers van groep 3. 
- wij allemaal een kerstboekje hebben? In dit boekje mogen de kinderen lekker werken. Het is eenzelfde boekje als van Sinterklaas. Zijn er opdrachten nog niet gemaakt? Mogen de kinderen dit eventueel thuis afmaken. 
- wij hebben een lichtje op tafel gemaakt met pasta en/of macaroni. Met sterke lijm hebben wij alles opgeplakt en vervolgens hebben wij het lichtje met juf Sanne goud en/of zilver gespoten. Het lichtje is een cadeautje van juf voor de kinderen. Ik hoop dat het lichtje straks ook mooi zal schijnen op het kerstdiner thuis. Maar eerst op het kerstdiner op school! Wij hebben er met ze alle ontzettend veel zin in en ook al stiekem een beetje trek. 
- wij met rekenen oefenen met de klok? Sommige weten al veel van de klok en voor sommige is het nog helemaal nieuw. Wij zijn ook bezig met de dagen van de week en de maanden van het jaar. In de kring hangt ook een kalender en daar schrijven wij alle belangrijke dingen van de maand op. Elke dag zet er iemand een kruisje door de dag. Zoë maakte zich al een beetje zorgen, want de kalender was bijna vol. Dat klopt, want wij vieren bijna Oud en Nieuw. Het was heel erg leuk om te zien hoe Oud en Nieuw ineens heel beeldend werd.

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
8 8
7 7