Nieuwtjes uit groep 3

De VOORLEESDAGEN!
Een nieuw prentenboek, altijd leuk om te bestellen. Ik bestelde het boekje met een vingereendje erbij. Zo speciaal en leuk, hoe de kinderen weten, dat ik met een andere stem, het eendje ben. Hoe ze vervolgens allemaal mee gaan in het verhaal. Met het eendje krijg je alle kinderen aan het lachen en genieten we met zijn allen voluit, ik zelf ook. 

Moppereend is een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus... NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Een mooi klassengesprek over wolkjes en zonneschijn. Over even boos worden, steeds bozer worden en dan weer blij zijn.

Eerst hadden wij het woordje grijs en daarna het woordje ijs.
Het is voor mij een traditie geworden om bij het woordje ijs, ijs te trakteren. Wij hebben er met zijn allen ontzettend van gesmikkeld. Wij hebben ook nog een ijsje gevouwen van vouwblaadjes. Dat was leuk om te doen, want alle kinderen kregen zelf het stappenplan en moesten dus goed kijken hoe ze uiteindelijk het ijsje moesten vouwen. Iedereen had verschillende smaken ijs, de ene had citroen met smurfen ijs, de andere had chocola en framboos. 

Juf had speciaal voor deze dag haar ijsjes blouse aangetrokken. Wessel was er van overtuigd dat er ook donuts op mijn blouse zaten. Ik dacht daar anders over, totdat hij bevestigde dat mijn knoopjes de donuts waren. Elke keer ... als ik deze blouse zal dragen, zal ik vast aan deze fijne dag terug denken (dinsdag 28-2).

Juf Teun
Juf Teun loopt ondertussen stage bij juf Nicolette in groep 1-2. Juf Teun haar zonnetje hing nog bij ons in de zonnehoepel, dus die mocht juf Teun dinsdag zelf eraf knippen. Dat is een ritueel geworden. Je maakt ook een zonnetje als je bij ons in de klas stage komt lopen, want iedereen hoort er bij. En als je afscheid neemt van onze klas, mag je zelf het zonnetje eraf knippen. Wij hebben voor juf Teun nog een afscheidsboek gemaakt(met verhaaltje, foto en tekening erbij) én ze heeft een foto gekregen in een mooie gouden lijst. Wij hebben juf Teun bedankt voor al haar inzet en wij wensen haar nog een goede stage bij groep 1-2.

IMG_5306 IMG_5306
IMG_5309 IMG_5309
IMG_5311 IMG_5311
IMG_5313 IMG_5313
IMG_5327 IMG_5327
IMG_5329 IMG_5329
IMG_5333 IMG_5333
IMG_5336 IMG_5336