Nieuwtjes uit groep 6

Even een extra stukje in de Nieuwsbrief want er gebeuren zoveel leuke en interessante dingen.... daar worden we blij van! 

We hebben op het moment heel veel presentaties. Echt super gave krantenartikelen, boekbesprekingen en presentaties (vroeger heette het meestal: spreekbeurt, maar ja...tegenwoordig is het een ”kijk, luister, en doe spreekbeurt”).. Bijna iedereen maakt een presentatie met de laptop, een inhoudsopgave en hoofdstukken, tips en tops en een Quiz. Vaak nog extra’s zoals filmpjes, materialen, kleurplaat of iets anders. Heel creatief. We letten op 1. houding, 2. inhoud (onderdelen die erin moeten) 3. interessant onderwerp voor de doelgroep. We hebben o.a. vegetarische frikandellen, judo, vliegtuigen en vissen gehad.
Ook het thema borduren vonden de kinderen heel leuk bij de workshop creatief. We zijn heel benieuwd naar de tentoonstelling...... 

We hebben zelfgemaakte gymlessen van de leerlingen gehad. Het is heel leuk om te zien dat ze dan zelf lesgeven en dus ook door hebben wat er soms nog lastig is om een groep een gezamenlijk doel te laten doen. Maar het levend stratego, trefbal in allerlei varianten zijn toch echt wel favoriet. Ook tikkertje in het donker is nog leuker dan gewoon tikkertje. 

We hebben in de klas zelf een Engels lied gemaakt... nu nog opnemen vinden de meeste kinderen van de klas, wie weet gebeurd dit nog wel een keer... ?? 

Iedereen is heel hard aan het werk. Toetsen maken, serieus oefenen daarvoor en meerdere spellen spelen om te oefenen. Spelling oefen je ook door veel verhalen te schrijven en .....GEDICHTEN. Het is de poëzie week. Meester Bor heeft heel gaaf allemaal gedichten door de hele school opgehangen. De eerste echte gedichten zijn al voorgedragen voor de klas. Echt heel gaaf hoor. 

Lego is weer in, knutselen met papier en klei wordt weer veel gedaan, eigen boekjes maken en illustreren..... buiten steppen en skeeleren en voetballen..... nou...eigenlijk best een leuke tijd! 

En in de klas.... een grote zus met een baby broertje....Na alle ziekenhuisbezoeken die minder leuk waren de afgelopen tijd, nu gelukkig...leuk nieuws! Nahla heeft een broertje: Dani. Maria en Dennis en Mila ook geVEELliciteerd! We hebben twee winnnaars voor de kraamvisite....goed gegokt hoor.. 

20200127_132345 20200127_132345
20200203_135236 20200203_135236
20200122_112053 20200122_112053