Nieuwtjes uit groep 8

Twee weken terug namen we afscheid van juf Leonie, de stagiaire in groep 8. Zij heeft de afgelopen maanden op maandag en dinsdag bij ons stage gelopen. We hebben haar verrast met een boek vol met lieve woorden van de kinderen en foto’s. Juf Leonie heeft ook ons bedankt voor de fijne tijd die zij heeft gehad. De kinderen kregen een superleuk cadeautje zoals op de foto te zien is.

Vorige week dinsdag hadden we de gastles ”Zeebenen in de klas”. Schipper, Sylvia Tervoort, kwam ons vertellen over haar werk op het water. Ze heeft ons verteld welke soorten zeeschepen er zijn en hoe het werken en leven op een schip eruit ziet. De kinderen zaten vol vragen en er was alle ruimte om deze vragen ook te stellen. We hebben verhalen gehoord over echte piraten, over de wereld ontdekken, het werken op een schip en alles wat er voor leuks en spannends kan gebeuren op een schip.

Vorige week woensdag mochten we op bezoek bij het Jac. P. Thijsse in Castricum. Dit was de 3e middelbare school die we bezochten. We zijn eerder bij het PCC Heiloo en het Clusius college geweest. We gaan ook nog naar het Bonhoeffercollege. Veel kinderen hebben in de afgelopen weekenden ook met hun ouders open dagen van middelbare scholen bezocht. We kregen eerst een rondleiding door de school. Veel kinderen waren vooral onder de indruk van de Kunsthal. We kregen ook een korte geschiedenisles. Meneer Friesema vertelde ons een verhaal over zijn oom die soldaat was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij vertelde super levendig en maakte het spannend. Iedereen hing aan zijn lippen. 

We zijn vorige week begonnen met het verdelen van de rollen van de musical. Best spannend en vaak ook heel leuk! We begonnen met de rollen waarbij er ook een solo gezongen moet worden. Dat moet je natuurlijk wel durven, willen en kunnen. Bij het verdelen van de rollen hoort teleurstelling, blijdschap en soms ook verdriet. We gaan ervoor zorgen dat het voor iedereen leuk gaat worden. Daar komen wij samen natuurlijk wel uit. Het zingen van de liedjes doen we nu al met veel plezier.

We zijn klaar met de Cito-toetsen. De kinderen hebben enorm hun best gedaan. De concentratie was hoog en het doorzettingsvermogen sterk. We hebben de portfoliomappen gevuld. Het gespreksverslag zit erin en daarnaast foto’s en kunstwerken van momenten waar de kinderen trots op zijn. De eerste adviesgesprekken zijn deze week gevoerd. Veel kinderen vinden het best spannend. We merken dat ouders en kinderen vaak al goed weten welk schooladvies goed passend is. Nu de definitieve adviezen bekend zijn kunnen de kinderen zich gaan inschrijven bij een school die past bij het schooladvies.

Deze week zijn we gestart met het maken van tekeningen voor de LAC-tekenwedstrijd (Limmen Artistiek en Creatief). Het thema is gezond eten. Al snel hadden de kinderen creatieve tekenideeën en werd er gewerkt aan mooie kunstwerken. We zijn benieuwd naar het eindresultaat en hopen een prijs te winnen.

De school hangt vol bijzondere gedichten. Maandag hebben we in tweetallen de gedichten gelezen. Daarna hebben we besproken wat de kinderen aansprak. Ze konden goed uitleggen wat maakte dat ze een gedicht leuk of bijzonder vonden. Ook hebben we de illustraties bekeken. Zo ontdekten we op welke verschillende manieren een gedicht opgebouwd kan zijn en op welke manieren je in een illustratie kunt laten zien waar het gedicht over gaat. Dinsdag zijn de kinderen begonnen met het schrijven van hun eigen gedichten. Binnenkort zullen ze te zijn op de ramen van onze klas.

WhatsApp Image 2020-01-27 at 10.52.26 WhatsApp Image 2020-01-27 at 10.52.26
WhatsApp Image 2020-01-28 at 15.35.05 WhatsApp Image 2020-01-28 at 15.35.05
WhatsApp Image 2020-02-04 at 11.38.16 WhatsApp Image 2020-02-04 at 11.38.16