Nieuwtjes uit groep 3

En dan staat ineens de voorjaarsvakantie voor de deur. Ik wil jullie allemaal een fijne vakantie wensen.
In de afgelopen 2 weken hebben wij hard gewerkt met de ronde /ei/ en de lange /ij/. Wij hebben ook de /au/ en /ou/ geleerd. Lastige klanken zijn dit, want je hoort geen verschil. Wij hebben wel een /au/ verhaal geleerd en zo proberen wij de /au/ woorden te onthouden. Juf vergist zich ook nog wel eens, want een mouw is met /ou/ en ze dacht eerst met /au/. Lekker verwarrend hè.
Wij hebben een ronde /ei/ gevouwen en wij hebben chocolade eitjes geproefd. Van alle letters hebben wij nu een woordje gemaakt en alle woorden hangen in de klas. Na de voorjaarsvakantie gaan wij nog de /sch/ leren en de /nk/ en de /ng/
Wij hebben een kralenplank gemaakt van moppereend én wij hebben woorden gemaakt in scheerschuim. Wij hebben letters gemaakt met klei.
Wij hebben afgelopen week ook allemaal een gedichtje gemaakt. Een gedichtje met 11 woorden, Dat noem je een elfje. Wij hebben eerst een kladversie gemaakt. Daarna hebben de kinderen met juf Sanne en met juf Tess de definitieve versie gemaakt. Eerst met een zwarte stift en daarna met ecoline. 

Juf Tess is onze nieuwe juf op donderdag en vrijdag. In de volgende nieuwsbrief zal zij zich aan ons voorstellen. Ze woont in Limmen, dus wie weet komen de kinderen haar al tegen in het dorp. 

Blok 4 van rekenen hebben wij uit, dus na de vakantie gaan wij starten met blij met blok 5. In blok 5 gaan wij: 

-aftrekken tussen de 10 en de 20, zoals 17 - 2 

-optellen tot 20, zoals 8 + 5 

- gepast betalen met bedragen tot €20


 

IMG_5542 IMG_5542
IMG_5550 IMG_5550
IMG_5414 IMG_5414
IMG_5420 IMG_5420
IMG_5421 IMG_5421
IMG_5486 IMG_5486