Nieuwtjes uit groep 8

We zijn deze week begonnen met trainen voor de schoolvoetbal. In groep 8 hebben we weinig jongens. We zijn daarom heel blij met de versterking van de jongens uit groep 7. Zo hebben we toch een volledig team en kunnen we meedoen. Ook 2 meiden uit groep 7 versterken het meidenteam. Sander, de vader van Pim helpt ons met de training op het Koekoeksveldje. We hebben deze week de opstelling gemaakt en hebben een partijtje jongens tegen de meiden gespeeld. Zo kon iedereen wennen aan zijn plek op het veld. We hebben ook geoefend met aanspelen en schieten op doel. De jongens en meiden zijn super enthousiast en fanatiek. Een uur lang in de regen gaven ze alles. Aan het eind hebben we elkaar complimenten gegeven en besproken wat er al handig en goed ging. Ook hebben we gekeken naar onze oefenpunten. De komende 2 dinsdagen trainen we weer op het Koekoeksveldje. 

We zijn druk bezig met de RABO AZ Foodtour. We hebben al 3 vlogs ingestuurd. In totaal gaan we er 9 maken. Dit project gaat over gezonde voeding en leefstijl. We hebben vorige week 3 recepten gemaakt uit het Rootskids kookboek. Er was gekozen voor Banaan-vanille ijs, wrap met kip en ei en een tropische smoothie. Amy en Manou hadden samen met juf Sandra boodschappen gedaan. Eitjes hadden ze niet gekocht. ’s Morgens keken we bij de schoolkippen of zij een ei gelegd hadden. En ja hoor! We kregen 2 verse eitjes. De kinderen genoten van het maken van het lekkers. Sommigen waren van plan om een recept ook thuis eens te maken. Deze week hebben we het gehad over verspilling van voedsel. We hebben geleerd hoe je dit kunt voorkomen. Binnenkort komt er een speler van AZ bij ons in de klas langs.

Bij rekenen leerden we deze week over schaal. We hebben afbeeldingen verkleind en vergroot. Ook mocht iedereen een eigen Mondriaan ontwerpen. We zijn weer druk bezig met de weektaak. Binnenkort gaan we kennis maken met de vraagstelling van de IEP-eindtoets. We maken dan opdrachten uit een oud boekje zodat we weten wat we kunnen verwachten en niet meer zenuwachtig hoeven te zijn. De IEP-eindtoets maken we op 15 en 16 april.

Nu alle rollen voor de musical verdeeld zijn komen langzaamaan de eerste attributen naar school. Sommige kinderen hebben hun outfit zelfs al klaar. We gaan de tekst uit ons hoofd leren en zijn deze week begonnen met het oefenen van het eerste dansje. We hebben al een keer op het podium geoefend en de microfoons gebruikt voor de kinderen die solo zingen. We raken zo gewend aan de speelruimte en aan het zingen met microfoon. 

We zijn trots op Sil, Manou, Ilmar en Kiana die een prijs wonnen met hun tekening voor de LAC-tekenwedstrijd. De tekeningen gebruiken we ook voor onze vlogs want ze gingen over hetzelfde thema.

Alle kinderen hebben een nieuwe school uitgekozen. De onderwijskundige rapporten voor de overdracht zijn ingevuld en deze week naar de verschillende scholen verstuurd. De kinderen van groep 8 gaan volgend schooljaar naar 9 verschillende scholen. De kinderen wachten nu in spanning af of zij aangenomen zijn op de school van hun keuze. 

Zo als jullie kunnen lezen wordt er in groep 8 hard gewerkt en tegelijkertijd veel lol gemaakt en genoten.