Nieuwtjes uit groep 3

Lieve allemaal,

Afgelopen dinsdag mocht ik 4 uurtjes in de opvang meedraaien voor de kinderen met ouders met een vitaal beroep. Meestal kom ik op de fiets naar school en dat deed ik dinsdag dus ook. Iets wat eigenlijk altijd heel vanzelfsprekend is, valt nu ineens weg. Ik heb genoten van het stukje fietsen, van de vogels die ik hoorde fluiten, de beweging in mijn benen en ga zo maar even door. Eenmaal op school besefte ik pas hoe ik school, het gebouw, de geur, alles zo erg mis. En dan kom je in je klaslokaal en dan mis ik echt de energie van alle kinderen. Wat een gekke dagen en wat een gekke wereld. Dat we met elkaar proberen er iets goeds van te maken voelt goed. Het contact die ik met de ouders heb voelt goed en voelt als SAMEN. Met elkaar proberen we er het beste van te maken. Ik geniet ontzettend van alle Facetime berichtjes met de kinderen. Elk gesprek is anders en ieder kind geeft er zijn eigen draai aan. Het ene kind is eerst verlegen, de andere vertelt ontzettend veel en laat allemaal verschillend speelgoed zien. Ik geniet hier echt van en dit doet mij beseffen dat ik het juiste beroep heb gekozen. Dit typ ik dan toch echt met een brok in mijn keel. 

Ik hoop jullie allemaal snel te zien, in een gezonde wereld. Pas allemaal goed op elkaar en laten wij elkaar helpen waar dat lukt. 

Judo

Voordat de scholen dicht gingen, hebben wij 2 judolessen gehad. Het thema van de lessen is vertrouwen. Schooljudo heeft daar ook een lessenserie overgemaakt. Ik ga proberen deze opdrachten in Classroom te zetten van het Google account. Zij hebben de Disney film van Jungle Book aan vertrouwen gekoppeld. Het is één van de oudste Disneyfilms. Het gaat over het kindje Mowgli dat opgroeit in de jungle. Hier komt hij in allerlei spannende situaties terecht. Des te groter hij wordt, hoe meer hij leert over vertrouwen. Kijk de film samen met jouw familie en maak samen de opdrachten! 

Cultuur en druktechnieken

Werkgroep cultuur had deze maand druktechnieken centraal gezet. Wij hebben allemaal een hand afdruk gemaakt van onze handen. Dit hebben de kinderen samen gedaan met juf Rinske. Toen was corona er al een beetje, dus hebben ze dit allemaal met een aparte kwast gedaan. Na de handafdruk hebben alle kinderen de achtergrond met ecoline mooi gemaakt. 

De kinderen die vrijdag 13 maart op school aanwezig waren hebben een afdruk gemaakt met bubbeltjes plastic. De resultaten zijn prachtig. Ze hangen allemaal al in de gang. Ik hoop dat jullie ze snel kunnen en mogen bewonderen. Bij het kunstwerk hebben alle kinderen ook alvast zichzelf getekend met Oost Indische inkt. Dit hebben ze gedaan met een stappenplan: hoe teken ik een poppetje?

Ik hoop dat de andere kinderen de opdracht ook snel kunnen maken. 

Ik had ook nog een plan om met piepschuim een druktechniek te maken. Hopelijk kunnen wij dit snel doen. 

IMG_6214 IMG_6214
IMG_6226 IMG_6226
IMG_6304 IMG_6304
IMG_6309 IMG_6309
IMG_6388 IMG_6388
IMG_6416 IMG_6416