Nieuwtjes uit groep 8

We zitten al midden in de 2e week van onderwijs op afstand. Maandagochtend mocht ik samen met juf Brigitta werken in de opvang. Dat was voor ons beide nieuw. Al snel vonden we onze draai en hadden we een gezellige ochtend. Vooral het samen zorgen voor de kippen en het konijn was leuk. Meester Bor heeft van de aula een hele fijne werkplek gemaakt voor ons.

Ik heb inmiddels met veel kinderen even gebeld. Ik vind het fijn om iedereen even apart te spreken. De kinderen vertellen mij wat er wel en niet fijn is aan onze digitale weektaak. De hoeveelheid blijkt voor veel kinderen eigenlijk heel goed. Sommigen willen graag nog wat meer werk en dat kan natuurlijk geregeld worden. De kinderen geven aan heel blij te worden van de tekenopdrachten. Hier zit steeds een instructie bij op YouTube. De mooiste tekeningen worden er digitaal ingeleverd. Dat digitaal inleveren is iets wat veel kinderen deze week ontdekt hebben. Wie het nog niet kan gaat videobellen met een klasgenoot en zo helpen de kinderen elkaar. Er worden ook al filmpjes ingeleverd van de ABC-workout. Ik zie dat de kinderen fit blijven en zich enorm goed inzetten. Als ik ’s morgens achter mijn laptop kruip en zo’n filmpje zie begint mijn dag super goed! Wat kan ik daar intens van genieten. Ook bij het openen van de bestanden van de tekeningen verschijnt er steeds een lach op mijn gezicht. Een kantoorbaan is iets wat ik nooit heb gewild en nu zit ik veel uren achter te laptop. Dat is voor mij best een klus. Door de ingeleverde opdrachten van de kinderen krijg is steeds een blij gevoel. Het contact mis ik enorm. De oplossing is er ondertussen al. Op woensdag- en vrijdagochtend hebben we een vragenuurtje. Op woensdag waren Manou, Logan en Quinty Blankensteijn online. Er werden wat vragen gesteld en we hebben gezellig gekletst. We hebben samen ook 3 dansjes van de musical geoefend. Zo konden we lekker bewegen. Wat is het dan gezellig en fijn! Op dinsdag en donderdag doen we videobellen in kleine groepjes. Iedereen vertelt even hoe de week is verlopen en welke fijne dingen hij/zij heeft meegemaakt. De zorgen worden ook gedeeld en besproken. En het is een mooi moment om aan elkaar de gemaakte kunstwerken te laten zien. Fijn om de trotse en stralende gezichten dan te zien en de complimenten over en weer te horen gaan! Dit doet ons allemaal goed.

Naast de weektaak hebben wij in onze Google Classroom ook een ”Vrije keuze” gedeelte. Hier kunnen kinderen die zin hebben om nog wat te doen, iets leuks uitzoeken. Er staan nu opdrachten als Donald Duck tekenen, proefjes, beweegchallenges, muzieklessen (bodypercussie) en creatieve opdrachten in. Sommige kinderen zijn hier al heel leuk mee bezig geweest.

Ik ben zo blij te horen dat veel kinderen goed in hun vel zitten en met plezier aan de weektaak werken. We doen ons best om het zo fijn mogelijk te maken voor iedereen. De creativiteit stroomt en de oplossingen vliegen je om de oren: zowel bij ouders, kinderen als leerkrachten. Wat ben ik dan trots op hoe we dit samen oppakken en uitvoeren. We vinden onze weg en beseffen dat goed in je vel zitten de eerste stap is. 

De bijgevoegde foto’s laten aan jullie zien wat voor moois, leuks en lekkers er gemaakt is door de kinderen van groep 8: de tekening van de haai van Sil, de Donald Duck tekening van Sven, de tekening van de waterval van Noortje, de door Annemijn gebakken gezonde brownie en de boerenkoolquiche die Lotte heeft gemaakt.

WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.59 WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.59
WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.58 (1) WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.58 (1)
WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.58 WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.58
WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.07.32 WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.07.32
WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.56 WhatsApp Image 2020-03-25 at 11.11.56