Ondersteuning voor ouders - opvoedspreekuur van de GGD

Kinderen, jongeren, ouders en professionals hebben door de huidige thuisblijfsituatie veel vragen. Ouders werken vanuit huis. Kinderen kunnen niet naar school. Je kunt naar buiten, maar eigenlijk ook niet. Een situatie die stress en wrijving kan opleveren.

Hoe ga je hier mee om? Hoe zorg je ervoor dat de situatie niet uit de hand loopt? Wat doe je als het wel gebeurt? Merk je als ouder wanneer je grens bereikt is? De GGD Hollands Noorden biedt ouders een luisterend oor en praktische tips.

 

Ook nu staan de opvoedadviseurs van GGD Hollands Noorden voor ouders in de regio Noord Holland Noord klaar!

Wij willen je graag informeren hoe wij ouders ondersteunen en adviseren  Houd voor actuele informatie de website van de GGD Hollands Noorden in de gaten.

 

Opvoedspreekuur

Het opvoedspreekuur blijft ouders ondersteunen en adviseren. Ouders die contact opnemen worden door een opvoedadviseur teruggebeld.

Ouders en opvoeders kunnen bellen met GGD Hollands Noorden, Telefoon 088-01 00 550 op werkdagen ma t/m vr van  08.30-16.30 uur.

Mailen kan ook via: positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl  (mailto:positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl )   

Onze terugbelmomenten zijn: ochtend (9.00-12.00 uur), middag (14.00-17.00 uur) en avond (19.00-20.30 uur). We gaan flexibel om met de invulling van het spreekuur; we kunnen beeldbellen of het gesprek vervolgen op een ander tijdstip om zonder kinderen in de buurt rustig te praten.

 

Online cursus

Opvoeders kunnen de cursus Positief Opvoeden (https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten/cursussen/cursus-a-positief-opvoeden-(2-12-jaar)-online.aspx#.XoLoIIgzaHs) online volgen. 

Het Cursusbureau van GGD Hollands Noorden is samen met de opvoedadviseurs actief in het zoeken naar alternatieven voor opvoeders en jeugdigen die zich hebben aangemeld voor trainingen (https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten.aspx#.XoLoSYgzaHt).

 

Opvoedblogs

Regelmatig verschijnt er een opvoedblog. Lees hier de nieuwste opvoedblog ‘Het coronavirus: wat kan ik ermee?’ (https://www.ggdhollandsnoorden.nl/opvoeden-opgroeien/opvoedblog/blog-4--maart-2020.aspx#.XoLoYogzaHs).

 

Betrouwbare informatie op het gebied van ouderschap en opvoeden :

Ben je op zoek naar betrouwbare opvoedinformatie met betrouwbare informatie en tips kijk dan op:

GGD Hollands Noorden (https://www.ggdhollandsnoorden.nl/)

Stichting Opvoeden (https://www.opvoeden.nl/coronavirus-10355/)

Nederlands Jeugdinstituut (https://www.nji.nl/coronavirus)

Positief Opvoeden (https://www.positiefopvoeden.nl/nl-nl/home/) op deze site staan ookTop tien opvoedtips voor ouders en verzorgers in onzekere tijden (https://www.positiefopvoeden.nl/nl-nl/opvoedthemas/covid-19-top-tien-opvoedtips-voor-ouders-en-verzorgers-in-onzekere-tijden/).

Pharos  (https://www.pharos.nl/)informatie in eenvoudige taal en beeldmaterialen

De websites worden in deze periode bijna dagelijks geupdate met nieuwe materialen.

 

Kijk  op www.ggdhollandsnoorden.nl (http://www.ggdhollandsnoorden.nl) voor opvoedtips, nuttige websites, de blogs van onze opvoedadviseurs en voor andere actuele informatie over inloopspreekuren, consultatiebureaus, vaccinaties, hygiënische maatregelen in tijden van corona etc.

ggd hollands noorden ggd hollands noorden