Nieuwtjes uit 1/2b

Vol verwachtig ga ik slapen.... morgen voor het eerst weer mijn eigen halve groepje in de klas. Gelukkig heb ik de meeste kinderen al gezien tijdens het ‘meeten’ tussen 9 en 10u bijna elke online schooldag. Zal ik nu ook vragen: zet je je microfoon even uit ? Als het goed is, kunnen de meeste kinderen online dat en hoe lekker is het om dan evengoed terwijl de microfoon uit staat, door te kletsen tegen mij of papa/mama die naast je zit. Ik zie die monden ondertussen bewegen als ze een zoekopdracht krijgen...en weg zijn ze.

In de klas krijgen we 2 of eigenlijk 3 nieuwe jongens van 4 jaar erbij. Pim en Faas zijn tijdens het thuisonderwijs 4 jaar geworden. Hoe gek is dat! Ze hebben de klas nog niet eerder gezien, behalve dan online....toen tilde ik de laptop op om ze een rondleiding te geven. Inmiddels zijn ze alleen met hun mama komen kennismaken. Gezellig en fijn dat het was! Pim is zelfs 2 dagen later teruggekomen om te kijken of hij met mij alleen naar binnen kon gaan en dat lukte gewoon! Tijn is al een paar keer geweest om te wennen en toch is hij nu een echte jongen van 4 jaar die samen met zijn zus Femme de school in gaat komen ook zonder zijn mama.

En de verjaardagen van Evi, die 6 werd en Jayson en Annabel die 5 werden. Gelukkig hebben we ze toegezongen met een groep die online aanwezig was en nu konden ook de ouders en anderen die het hoorden meezingen. Gezellig was het! Straks gaan we weer echt muziek maken en zingen, nog even zonder trakteren.

Het is even wennen dat de kring uit stoelen bestaat. Dan hebben we net even meer ruimte tussen ons in. Ik houd wel mijn helpende handen hoor, anders moet ík alles doen. De helpende handen gaan we nog wel zo indelen dat het klopt met de dagen dat ze er zijn! Stel je voor: je bent helpende hand als je thuis bent, dat kan niet!

Inmiddels hebben we de eerste dagen achter de rug en is het heerlijk om: buiten te spelen! Dat zeggen de kinderen bij mij het meest gemist te hebben en angstvallig vragen ze: we gaan toch wel spelen? We hebben een legotafel waar elke dag weer door een andere groep aan werkt. En eigenlijk is de rest van de klas nog hetzelfde.

Broodje eten en alle andere dingen gaan als vanzelf. We hebben foto’s gemaakt voor elkaar om elkaar wel te zien. Natuurlijk missen we een speciaal vriendje dat in de andere groep zit en tegelijkertijd kan je nu met een ander spelen en ontdekken dat het óók leuk is!