Nieuwtjes uit groep 3

Het mooie weer

Het is ontzettend lekker weer en wat is het dan fijn om daar ook van te genieten. Wij gaan daarom met zijn allen in de speeltuin eten. Eerst met elkaar eten en daarna met elkaar spelen. 
Tijdens het spelen komen er mooie ’ontwikkeldoelen’ aan de orde. In de speeltuin staat er namelijk een draaiende schommel. Ja .. hoe heet zo iets. Wij hebben het zo, met de klas, genoemd. 
Om de beurt op de schommel. En soms is het nog niet zo makkelijk om te ruilen. Het is namelijk zo leuk. Is iedereen geweest? 
Roept er iemand STOP, dan gaan we ook meteen stoppen. Zo blijft het veilig voor iedereen. 
Wie gaat er duwen en wie gaat er op het zitje zitten.
Gaan we hard, zacht of middelmatig duwen?
Kortom, allemaal hele mooie gesprekken en wat geniet ik hiervan.  Soms vanaf de zijlijn en soms help ik even mee met het gesprek.

Klei
Voor Vaderdag zijn wij al druk aan het kleien en schilderen. Dat is ideaal met een halve klas en een stagiaire. De kinderen doen erg hun best en ze zijn er fanatiek mee bezig. Het nadeel van klei is, het kan zo snel kapot gaan. Een wij proberen elke keer weer in de oplossing te denken. Maken wij een nieuwe? Of lijmen wij er iets aan vast? 

De kinderen zijn naast het Vaderdag cadeau ook heerlijk zelf aan het kleien. Ze maken de mooiste dingen en wat zijn ze trots. De ene wilt er strijkkralen bij gebruiken, de andere weer mooie steentjes. Wij proberen bij elke kunstwerk van klei alle scheurtjes weg te halen, dan is de kans dat het breekt iets kleiner. Kortom .. wij zijn hard aan het werk.

Kiezen
Wat is het fijn om in het middaguur te kiezen. De K’nex, het Barbiehuis en Duplo is erg populair.  Wat zijn ze heerlijk aan het spelen en wat zijn zo lief met elkaar in contact. Ik ben echt een trotse juf. Sommige kleuren ook graag en wat is het dan fijn dat ze op een ander plekje binnen de school mogen. Op de gang ... vlakbij het kantoor van juf Hedi. Het mag op de gang en .... juf Hedi kan dan nog gewoon haar werk doen. Ze kunnen deze verantwoordelijkheid echt nemen en wat ben ik dan trots. 

Woordjes schrijven
Wij oefenen veel met het schrijven van woorden, ieder op zijn niveau. Wat gaan ze hard vooruit en wat oefenen wij veel. En wat is het een mooie ontdekking als je de kinderen bewust maakt wat ze allemaal al geleerd hebben in groep 3. 

Juf Tess
Juf Tess heeft met groepje een ijsje geknutseld. Deze opdracht was voor haar stage. Wat heeft zij dat goed gedaan en wat waren de ijsjes mooi geworden. Hopelijk smaken ze ook nog lekker? 😉

IMG_8215 IMG_8215
IMG_8201 IMG_8201
IMG_8180 IMG_8180
IMG_8178 IMG_8178
IMG_8413 IMG_8413
IMG_8406 IMG_8406
IMG_8154 IMG_8154
IMG_8127 IMG_8127