Nieuwtjes uit groep 3

Even wennen
Het is weer even wennen, zo met zijn allen in de klas. Het voelt fijn en het voelt compleet. De kinderen vinden het heerlijk om te kiezen en om met elkaar te spelen. Én toch is het ook echt weer even wennen. Hoe was het ook alweer met zijn allen in de klas? Wat mag er ook alweer allemaal? Het liefst vragen alle kinderen alles aan juf. Ik hoor dan: ’juf, mag ik dit, juf mag ik dat?’ Fijn dat ze zoveel vragen en ik probeer de kinderen zich er weer van bewust te maken dat ze ook zelf even kunnen denken. Als je het dan echt niet weet ... wanneer is het dan handig om je vraag aan juf te stellen? Als juf in gesprek is met juf Brigitta? Nee, dan zal ik even wachten met een vraag stellen.

De kinderen willen elkaar allemaal graag even aanraken en voelen. Ze bewegen veel en maken het liefst geluid. Gelukkig is het weer droog en hebben wij woensdag buiten op het schoolplein gegeten. 

Ik ben wel echt een trotse juf van groep 3. Want onbewust vragen wij veel van de kinderen. Eerst 5 dagen thuis werken, dan ineens een halve week met een halve klas en zo ineens weer 5 dagen met een volle klas.

Juf Joke
Juf Joke was woensdag weer bij ons in de klas om samen met ons werkjes te maken. Wat is het fijn om haar weer bij ons te hebben. Dinsdag hebben wij haar ook een spraakberichtje gestuurd met: ’TOT MORGEN!!!!!

De kalender
Wat is het leuk om een kalender bij te houden met de kinderen. Wat zijn de belangrijke dingen van deze maand? Wie zijn er jarig? En op welke dag ben je vrij. Iedere ochtend kijken wij op de kalender en zetten wij een kruisje door de dag. 
Juf had ook een vergissing gemaakt. Bo, Jens, Dex en Charlotte zijn jarig in de maand juli en juf had de verjaardagen geschreven bij de maand juni. De maand verschilt ook maar 1 letter gelukkig, welke? Had juf haar lenzen in? Haar bril op toen ze het opschreef? Gelukkig mag je een vergissing maken en heeft juf een gum voor pen: Tipp-ex.

Konijnen en kippen
Meie had woensdag gras en hooi mee voor de konijnen. Dat levert mooie foto’s op. Meie is ook heel handig en liefdevol met dieren. Ze heeft een bepaalde rust over zich heen. Wat mooi om te zien. 

Een K’nex bus

Syl, Jens en Sem hebben een bus gemaakt van K’nex. Maandag hebben zij een bus gemaakt van 91 cm lang. Dinsdag werd de bus veel langer en daar kon je ook echt inzitten. Dat is knap gemaakt. De jongens hebben heel goed samengewerkt. Iedereen was ervan onder de indruk, juf ook. 

IMG_8559 IMG_8559
IMG_8554 IMG_8554
IMG_8503 IMG_8503
IMG_8526 IMG_8526
IMG_8528 IMG_8528
IMG_8534 IMG_8534
IMG_8537 IMG_8537