Nieuwtjes uit groep 3

Hoe leuk en speciaal is dit ...
Wij hebben dinsdag mogen gymmen op het Koekoeksveld.
We zijn daar met zijn allen heen gewandeld. En dat ging erg goed. Het was gezellig in de rij en wij waren er zo. Onderweg werden er mooie herinneringen opgehaald. Want op dit veld hebben wij vorig maar het feest van juf Nicolette gehad.
Tijdens de gym hebben wij met een ’Nerf pistool’ en met een pijl en boog pijltjes geschoten. Wel veilig, want iedereen droeg een veiligheidsbril.

Naar Syl

Tijdens de terug wandeling wilde Syl graag zijn huis aan juf laten zien én hij wilde zijn moeder nog eventjes zien. 
Hij woonde dichtbij vertelde hij. Nou dan gaan we daar maar even heen wandelen met zijn allen. Syl en Daniel voorop, want zij wisten de weg. En zo kwamen we aan bij het huis van Syl. Onderweg hebben wij het huis van de oma van Joeke gezien en waren we ook bijna bij het huis van Bo en Jens. Bij Syl heeft hij aangebeld en zijn moeder was heel verrast. Wat een verrassing.... Juf en de klas was verstopt achter de struiken en riepen daarna: HALLOO!! Daarna mochten wij de tuin en boomhut van Syl zien. Het is een bijzondere boomhut, want er is ook een trampoline. Iedereen mocht een keertje springen van de boomhut op de trampoline. Juf mocht ook ... maar dat durfde ze niet hoor! Over de boomhut hadden wij al eens met elkaar in de kring over gesproken, het was dus extra speciaal om de boomhut nu in het echt te zien. De boomhut wordt gemaakt door Syl, zijn broer Tom, hun moeder en een vriend van papa.

Woensdagochtend
Woensdagochtend in de kring zagen wij dat Bo gestoken was door een mug. En niet zomaar gestoken hoor, hij had veel muggenbulten op zijn gezicht. De muggen vinden hem duidelijk lekker. De mug dacht elke keer: ’wat een lekker eten, ik neem nog een beetje bloed van Bo.’ Bruce had een idee. Als je nou vies naar bed gaat, dan vinden de muggen je vies. Maar wat is dan vies? Juf haar idee was dat je eerst even in de vuilnisbak moest gaan zitten. BAH, of gaan slapen met een banenschil op je ogen. Daarna had Bruce nog een idee. Als je nou een beetje bloed van jezelf in een potje naast je bed zet, kan de mug daarvan eten. Zal Bruce ooit een uitvinder worden? Juf denkt dat dit best kan. Bruce verzint altijd mooie oplossingen voor iets. 

Portfoliogesprekken
Corona heeft vele van de mensen veel verdriet gegeven. Iets wat er zomaar was en iets waar wij als wereld zomaar mee om moesten gaan. Het heeft ieder van ons geraakt. Ieder op zijn eigen manier. 

Ondanks al het verdriet heeft Corona ook de wereld nieuwe inzichten gegeven. En niet alleen de wereld, ook de juf en kinderen en ouders van groep 3 van Het Kleurenorkest. 

Maandagavond ben ik vanuit huis gestart met de portfoliogesprekken via MEET. Iets wat ik eerder nog nooit heb gedaan. In het begin was het even wennen en daarna ontzettend fijn. Als er dan ook een vader inbelt vanaf zijn werk, geniet ik volop van deze nieuwe kansen. Een parel moment voor mij van deze week; fantastisch. 

IMG_8750 IMG_8750
IMG_8731 IMG_8731
IMG_8727 IMG_8727
IMG_8689 IMG_8689
IMG_8681 IMG_8681
IMG_8676 IMG_8676