Nieuwtjes uit groep 8

De laatste weken van het schooljaar zijn ingegaan. En dat beseffen wij in groep 8 maar al te goed!

De laatste verjaardagen die we nu toch nog samen kunnen vieren, voor de laatste keer samen het portfoliogesprek doen, keihard oefenen voor gave optredens van de musical, nog echt lekker buiten spelen met de karren en fietsen van de kleuters en stiekem ook al hangen als echte pubers.... echt groep 8 dus!

We zijn heel blij dat we lekker met de complete klas op school kunnen zijn. Verschillende kinderen gaven al aan dat het nu lijkt of we veel korter dan 8 weken thuis waren. Het is echt weer genieten nu. 

We missen het knuffelen waar veel kinderen in groep 8 zo gek op zijn. Verder zijn we gewoon heel blij samen. Dinsdag hadden we al onze laatste gymles van juf Petra. We hadden een les net nerf guns. We oefenden eerst met het schieten op bomen en deden daarna een partijtje in 2 teams. Wat een gave laatste les! Dikke pret en lekker actief.

Het oefenen van de musical met de hele klas is heel leuk. De eerste dag was bijzonder. Vier weken lang speelden we elkaars rol omdat we maar met de helft van de klas op school waren en voor die tijd dansten we samen tijdens het videobellen en oefende iedereen thuis zijn tekst. Iedereen was benieuwd naar de kwaliteiten van de andere helft van de groep. Het bracht rust omdat iedereen nu alleen nog maar op zijn eigen rol(len) hoefde te focussen. Zingen en dansen met een hele klas geeft veel meer volume en vraagt om ander ruimtegebruik op het podium. We hebben nu allemaal onze outfit geregeld en het decor is zo goed als af. We zijn echt bezig met de finishing touch. De makers van onze musical van Rep en Roer komen volgende week vrijdag bij ons kijken. Wat is dat bijzonder! De kinderen hoopten dat onze school uitgekozen zou worden, want het voelt speciaal om aan de makers te laten zien hoe mooi onze musical geworden is. Voor ons is het ook meteen een mooie generale repetitie voor onze optredens. Maandag 29 juni zingen we ’s morgens de liedjes voor de kleuters, ’s middags doen we de hele show voor groep 3 en 4. Dinsdagochtend 30 juni treden we op voor groep 5-6-7. Die middag is groep 8 vrij omdat we ’s avonds een filmopname van de musical hebben. Die middag is het ook wisselmiddag en gaan alle kinderen een middagje naar hun nieuwe klas voor volgend schooljaar. Handig dus dat groep 8 die middag vrij is. Zo kunnen de aanstaande achtste groepers alvast kijken hoe zij het vinden in groep 8.

Het meest bijzondere optreden volgt op woensdag 1 juli. Deze groep 8 is de eerste die een openlucht optreden gaat doen! Wat is het fijn dat we toch kunnen optreden voor de ouders. Een mooie oplossing en een unieke ervaring. 

Voor groep 8 is er ook een oplossing voor het kamp gevonden. Ik ben er best trots op dat het ons is gelukt. Het heeft aardig wat tijd en energie gekost om het voor elkaar te krijgen en het fijne is dat de kinderen er heel blij mee zijn. We gaan aankomende maandag en dinsdag genieten op het terrein van Scouting Limmen. Overdag hebben we een gaaf outdoorprogramma onder leiding van Rem Pronk uit Limmen. Samen met studenten van de HSA Sport en bewegen is een heel bijzonder programma bedacht. We worden verwend met lunch en diner van Kookkönst. Wegens de regels rondom Corona moesten we het anders regelen dan anders en het is ons gelukt om te kijken naar mogelijkheden en oplossingen. Op een oplossingsgerichte school hadden jullie vast niet anders verwacht. Maandagavond gaan we door tot 22 uur en dinsdag zelfs tot middernacht, zodat we ook een spannend nachtspel in het bos kunnen spelen. We verwachten dat deze dagen zeker gaan zorgen voor een kampgevoel. En voor sommige kinderen is thuis slapen zelfs fijner dan ergens anders.

Zelf besef ik heel goed dat we nog maar weinig dagen samen hebben. Dit was een super bijzonder jaar voor mij. We hebben veel meegemaakt samen. De klas en ouders stonden voor mij klaar en ik stond er voor hen. We hebben heel veel gelachen, keihard gewerkt, iedereen heeft een fijne plek op een middelbare school gevonden en dan staat opeens zo snel het afscheid al voor de deur. Stuk voor stuk is er zoveel moois over elk van de kinderen te vertellen. Ze hebben al hun kwaliteiten laten zien, sommige zelfs nu op de valreep nog! Onvergetelijk is deze groep sowieso, ze hebben een prachtige indruk achtergelaten. We hebben veel van en met elkaar geleerd. En dat doen we de komende 2 weken ook!

WhatsApp Image 2020-06-18 at 21.05.21 WhatsApp Image 2020-06-18 at 21.05.21
WhatsApp Image 2020-06-18 at 21.05.22 WhatsApp Image 2020-06-18 at 21.05.22