Nieuwtjes uit groep 1/2

Een eerste week met heel veel nieuwe kleuters in de klas en dat met hoge temperaturen, is een kweekvijver van zweet op de rug!

Wat was het spannend om je eerste stappen alleen in de gang te maken en je spullen op te ruimen in je luizenzak en laatje. Waar laat ik mijn jas en wat doe ik met mijn rugzak? Ondertussen staan er ouders te wachten voor het raam, terwijl de kinderen op de gang serieus bezig zijn hun spullen op te ruimen. Alles is nieuw, de juf, de plek in de kring, de mensen die langslopen, alle activiteiten in de klas en dan ook nog buitenspelen met kinderen die elkaar al kennen en dolblij zijn dat ze elkaar weer zien.

Wat is dan je houvast? Toch maar die juf, die je voor je hebt ;-) De één geeft mij vanaf de eerste minuut zijn hand en hij zoekt die nog steeds even op als er iets nieuw is. Juf zijn is ook een baken zijn! Een ander houdt mij de hele dag in de gaten, dus als ik mijn broodje ga eten en zij naar buiten gaan, is dat een lastig moment! Waar is juf? En opeens lopen er andere juffen en één meester (gelukkig meester Bor die wij kennen) en daar moet je óók nog eens naar luisteren! Kortom, veel belevenissen en leermomenten en wat zijn ze voor mij, als juf, bijzonder!

Inmiddels is onze 23e kleuter Nanne dit weekend 4 jaar geworden en wordt onze 24e kleuter Milas dit weekend 4 jaar.

Gym is ook een moment van zweet op de rug! Eerst allemaal je gymtas pakken, een plek aan tafel zoeken en daar je kleren uittrekken. En ook je gymkleren aantrekken. Ik ben begonnen met op heel veel dezelfde zwarte gympen namen te schrijven! En dan helpen met T-shirts uittrekken, want die kleven als het warm is. Gympen helpen goed om te doen (met klittenband schoenen: ogen tegen elkaar aan= metalen ogen waar de klittenbandstrips doorheen gaan). Handigheidje! Dan met zijn allen naar de gymzaal waar ook alles nieuw is. Opeens kom ik tot het besef dat de kinderen die vanaf maart bij mij in de klas zijn gekomen nog niet eerder gegymd hebben, omdat door Corona we niet mochten gymmen. Dus ook voor hen zijn deze stappen nieuw. In de gymzaal staan allemaal mooie nieuwe materialen die we van de Vrienden van het Kleurenorkest mochten bestellen. Natuurlijk snappen jullie dat de hele riedel weer plaats moet vinden die we naar de gymzaal hadden maar nu omgekeerd: omkleden in de klas! Waar zijn je spullen, van wie is dit T-shirt en van wie is deze gymtas.....allemaal momenten die straks in eens over zijn, want dan weet iedereen hoe het gaat en waarom het zo handig is dat je je spullen op een plek legt waar ál je spullen liggen!

Een fantastische week in groep 1 en 2!

WhatsApp Image 2020-08-26 at 12.39.24 WhatsApp Image 2020-08-26 at 12.39.24
WhatsApp Image 2020-08-26 at 12.38.39 WhatsApp Image 2020-08-26 at 12.38.39