Stagiaires in groep 3

Juf Karin en juf Tess

Juf Karin:

Misschien heb je me zien staan afgelopen maandag in de deuropening van groep 3 en 2/3. Sinds vorige week loop ik stage op de groep van Ylona. Mijn naam is Karin, ik ben getrouwd met Wouter en samen hebben we twee kinderen. Ik volg de 2-jarige verkorte deeltijd variant van de Pabo van Inholland in Alkmaar. Jaar 1 heb ik ondanks de corona-perikelen met goed gevolg afgelegd en nu start ik op het Kleurenorkest met jaar 2. Vanaf 7 september ben ik er op de maandag en dinsdag.

 

Limmen

We zijn in 1999 in Limmen komen wonen. Voor die tijd heb ik op vele plekken gewoond: in Zuid-Holland, Groningen, Amerika, Friesland, Curaçao, en ik heb gevaren bij de Holland-Amerika Lijn. Op iedere plek waren er altijd aardige mensen die me een gevoel van welkom gaven. Zo ook in Limmen. We werden uitgenodigd voor het bloemprikken en leerden daardoor meteen de buurt en een stukje van de Limmense cultuur kennen. Toen we in 2014 een andere woning zochten, wilden we persé in Limmen blijven. Hier voel ik me inmiddels helemaal thuis en ben ik zowaar op weg om flink geworteld te worden.

Door mijn verhuisachtergrond ben ik geneigd eerst de kat uit de boom te kijken, me aan te passen en me te voegen naar wat gebruikelijk is. Echter, als leerkracht voor de klas kun je niet altijd afwachtend zijn. Dat is iets waar ik de komende periode aan werk.

Werkervaring

De afgelopen 10 jaar had ik een eigen praktijk. In eerste instantie als gewichtsconsulent, later als vitaliteitscoach. Vorig jaar besloot ik het roer om te gooien en te doen wat ik als klein meisje al wilde: juf worden. Ik heb de NLP Practitioner, Master en Coachopleiding afgerond en de opleiding Systemisch Werk 1. Door deze achtergrond wilde ik graag weten hoe het is om op een school te werken die met deze pijlers werkt en ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik een stageplek kon krijgen in groep 3.

Hobby’s

Je kunt me vaak een rondje zien hardlopen langs de rand van Limmen of in de duinen. Verder hou ik van yoga, ik lees en schrijf veel en hou ik van wandelen. Sinds vorig jaar ben ik me gaan verdiepen in schilderen. Er is nog zoveel te leren! Dat maakt het vak als leerkracht zo interessant: Je kunt je op ieder vlak verdiepen en er valt altijd iets nieuws te leren. Heerlijk!

In de klas

In de klas gaat het natuurlijk niet om mij, maar om uw kind. Uw kind moet zich prettig voelen, want pas dan zal hij/zij lekker ontspannen leren. De leukste momenten vind ik nog altijd als een kind iets zelf ontdekt. Dan lichten de ogen een beetje op, krijgt het kind een glimlach op zijn mond en kan hij zelf weer verder.

Helaas ben ik er op de info avond niet bij, omdat ik dan mijn lesdag heb. Maar u kunt me altijd aanschieten voor een praatje!

 

Hartelijke groet,

Karin de Kremer – de Graaf

 

Juf Tess:

Mijn naam is Tess Groot. Ik ben 19 jaar en woon in Limmen.
Ik zit in het 3e en laatste jaar van de opleiding onderwijsassistent op het Horizon College in Alkmaar.

Na dit jaar wil ik de PABO nog gaan volgen,  zodat ik zelf voor de klas kan gaan staan en de kinderen veel dingen kan gaan leren.

Ik loop tot mei stage in groep 3 op maandag, dinsdag en woensdag. 

Vorig schooljaar liep ik ook al eventjes stage in groep 3, dat is nu groep 4. Door Corona mocht ik dit jaar op dezelfde stageschool blijven. 

Ik heb erg veel zin in dit stage jaar.

 

7F55B821-8067-411B-B462-7B72BDBE833A_1_201_a 7F55B821-8067-411B-B462-7B72BDBE833A_1_201_a
thumbnail_d5ec5fa9-f71b-42fc-8577-1b68ab50be2c thumbnail_d5ec5fa9-f71b-42fc-8577-1b68ab50be2c