Nieuws uit groep 8

We zijn ook deze week verder gegaan met het spelen van verschillende gezelschapspelletjes. Wilde Vikingen, Set!, het spreekwoordenspel, de verhalendobbelstenen, Pang! hebben we al echt onder de knie. De samenstelling van de groepjes wisselt steeds. Hierdoor leren de kinderen de verschillende spelletjes kennen en wordt er met weer andere kinderen samengewerkt. Het leuke is dat kinderen ook van thuis spellen mee gaan nemen. Zo nam Bart op dinsdag De weerwolven van Wakkerdam mee. Dit spel werd gespeeld met een groep van 9 kinderen en hoort bij de favorieten. 

Op dinsdag deed Brian zijn boekpresentatie. Mirte was laatst de eerste die een boekpresentatie deed en nu was Brian aan de beurt. Alle kinderen hebben zelf een datum gekozen. Brian verteld ons alles over De gorgels en het geheim van de gletsjer. Brian had een prachtige PowerPointpresentatie gemaakt. Voor het invoegen van foto’s en filmpjes had hij wat hulp aan zijn vader gevraagd. Het leuke was dat Brian zelf afgelopen zomer een hike op een gletsjer gedaan heeft en ook dat kom laten zien. Brian heeft echt presenteertalent. De kinderen in de klas luisterden geboeid en stelden mooie vragen, zowel over de inhoud als over het proces. De tips en tops waren ook goed passend en heel eerlijk. Brian was super trots op zichzelf en wij op hem. 

Woensdag begon de dag extra leuk. we waren uitgenodigd voor de tentoonstelling over dieren in groep 4, 4/5 en 6. In alle 3 de klassen mochten we een kijkje nemen. We konden prachtig werk bekijken en van alles leren over verschillende dieren. Zo kwamen we na het uitdelen van complimenten, stellen van vragen en veel kijken en lezen met nog meer kennis terug in groep 8.

Mirte en Adrie mochten juf Hedi helpen met de info-ochtend. Wat vonden ze dat spannend en leuk tegelijk. Met hun portfolio en ”trots op-map onder de arm gingen zij naar de koffiekamer. Hier beantwoorden ze eerlijk en open alle vragen die zij kregen van de ouders van mogelijk toekomstige leerlingen. Ze vulden elkaar goed aan en vertelden alles uit eigen ervaring. Wat zijn we trots op ze! En dat werd beloond met een lekker stuk appeltaart. Natuurlijk willen Adrie en Mirte wel vaker helpen.

Afgelopen vrijdag hebben we afscheid genomen van meester Stephan. Hij heeft de afgelopen 7 weken elke donderdag en vrijdag ingevallen in onze klas tijdens het herstel van juf Willy. Afgelopen woensdag namen we ook afscheid van juf Carolien die elke maandag t/m woensdag in onze klas was. We hebben geboft met deze vaste invallers! Twee kanjers die heel goed bij onze school en de manier van lesgeven van juf Willy passen. We hebben een leerzame en fijne tijd gehad samen. Na de vakantie staat juf Willy weer alleen voor de klas. De aangezichtsverlamming is goed hersteld. Je ziet er niets meer van!

We hebben deze week schilderijen van vroeger gemaakt. Iedereen maakte een portret van een persoon. Het werd niet zomaar een schilderij van verf, we schilderden met oploskoffie! Dit laat het portret lijken op een foto van vroeger. De kleur bruin lijkt op de sepia kleur van de foto’s van vroeger. Door verschillende hoeveelheid koffiepoeder en water te mixen ontstonden er verschillende bruintinten. Wanneer het portret klaar was kon er nog een mooie lijst bij gemaakt worden. Het resultaat is bijzonder gaaf en ruikt ook nog lekker! Binnenkort zijn alle schilderijen te bewonderen op de ramen van onze klas.

Donderdag was de afsluiting van de Kinderboekenweek. Met onze tutormaatjes uit groep 4 deden we een speurtocht door de hele school waar ook alle andere klassen aan meededen. Wat was dat gezellig en bijzonder. Doordat we allemaal eigen in- en uitgangen hebben waren we nog maar weinig in de school geweest. Nu konden we in alle klassen een kijkje nemen en op zoek naar de foto’s op ons blad. Het was een leuke afsluiting.

 

520834E8-2ED2-43C4-938B-1F269EEF9869 520834E8-2ED2-43C4-938B-1F269EEF9869
3BC32667-518C-4EF1-860B-D05F48C0A0F1 3BC32667-518C-4EF1-860B-D05F48C0A0F1
IMG_0399 IMG_0399