Nieuws uit groep 8

De weken vliegen voorbij. Deze week werkten we weer aan onze weektaak. Bij taal zijn we bezig geweest met de onderdelen hoofdletters en leestekens. Op Junior Einstein is geoefend om de komma, de dubbele punt en de aanhalingstekens op de juiste plek in de zin te zetten. Bij rekenen hebben we weer een blok afgerond met 2 toetsen. Wat is het fijn om te ontdekken wat je al zelfstandig kunt en dat je ziet waar je nog wat hulp mag vragen. Ook bij spelling hebben we een thema afgerond en beginnen we volgende week met nieuwe spellingcategorieën.

De laatste hand is gelegd aan het afmaken van de lampionnen. Samen met groep 4 hebben we onze lampionnen gepresenteerd aan andere klassen en ons nieuwe Sint Maarten liedje gezongen. In groep 8 was iedereen vrij om te bedenken wat voor lampion er gemaakt werd en welk materialen er voor gebruikt werden. Op de bijvoegde foto’s is het resultaat van enkele van deze unieke kunstwerken te zien.

We zijn deze week begonnen met de nieuwe opdracht voor cultuur. Ieder kind heeft een beroemd persoon of figuur gekozen en maakt hier een kunstwerk van met de techniek van scheuren. Als snel was te zien hoe gaaf zo’n kunstwerkje kan worden. Kinderen die het gevoel hadden nog niet zo goed te zijn in dit soort creatieve creaties maakten nu de mooiste dingen en waren met een stralende lach op hun gezicht aan het werk. Wat fijn om zoveel trots te zien en voelen in groep 8. Op de foto’s is een beginnetje van de werken te zien.

We zijn ook bezig met de laatste oefenmomenten van onze minimusical Z.O.M.B.I.E. Ook nu hebben we 2 casts. Het oefenen liep een beetje vast. We boekten weinig vooruitgang en zijn in gesprek gegaan over hoe dat kwam. Wilden de kinderen wel een minimusical spelen en opvoeren? JA! ”Juf, we moeten gewoon een datum kiezen waarop we gaan optreden”, merkte Mirte op. En dat hebben we gedaan. Donderdag 19 november treden we weer op voor andere klassen. Het leren van de tekst en regelen van de kleding ging meteen een stuk sneller. Met een beetje meer druk werkt het voor veel kinderen van groep 8 beter blijkt nu.

Eva en Christian deden deze week een boekpresentatie. Eva was tot in de puntjes voorbereid en haalde de eerste 10! Ze kreeg een groot applaus. Christian deed het ook super en maakte de klas enthousiast voor ”De brief voor de koning”. Het leek hem een goed idee om met de klas de film te gaan kijken. Aan meester Bor hebben we een DVD-speler gevraagd en juf had de film op DVD in de klas staan. We gaan genieten dus de komende week.

NB 4 NB 4
NB 3 NB 3
NB 2 NB 2
NB 1 NB 1