Nieuwtjes groep 4-5

Deze week zijn we gestart met een liedje van ’meer muziek in de klas’. Dit gaat over RESPECT. Buddy Vedder en Roel van Velzen leggen in dit liedje uit wat respect is. In de klas hebben we hier een mooi gesprek over gehad en vervolgens het liedje mee gezongen. We kunnen respect hebben voor iedereen. We kunnen elkaar helpen door aardig tegen elkaar te zijn. We hebben respect met Sint Maarten over de keuze van wel of niet lopen. En ook voor de kleuters die hetzelfde liedje nog niet zo snel zingen als wij. Het is leuk om te zien hoe iedereen bezig is met respect. Zingen jullie het liedje mee? 

Ook hebben we Sint Maarten gevierd. Iedereen was aan het stralen met hun prachtige lampion. Of je nu wel of niet ging lopen woensdagavond, een aantal kinderen hebben nog tips gegeven. Je kon gaan zingen bij iedere deur in huis. Van badkamerdeur tot de kastdeur van je kledingkast. Zo haalde je evengoed veel snoepjes op. Een andere tip was het verstoppen van snoepjes in huis. Bij ieder gezongen liedje mag je dan een snoepje zoeken. Ik hoop dat iedereen heeft kunnen genieten van een bijzondere avond.

Dit weekend komt de volgende Sint alweer in het land; sint nicolaas Dinsdag hadden we opeens een gesprek in de klas waarbij het over Zwalk ging. En komt Sinterklaas eigenlijk wel aan in Nederland? De kolenpiet had nog maar 3 zakken kolen. Hij heeft 4 zakken nodig om in Nederland te komen. Kortom, het Sinterklaasjournaal was hét onderwerp van deze week. Iedere dag werden de updates weer gedeeld. Ik hoop dat Sinterklaas toch weer veilig aankomt in Nederland dit weekend. 

Ontwerp zonder titel (4) Ontwerp zonder titel (4)