Nieuws uit groep 8

Onze klas is al gezellig is kerstsfeer. We kijken ook nog even terug naar vorige week. We hebben lekker vaak Sinterklaasliedjes gezongen. We hebben opgetreden met onze musical ”De liefdesbrief voor Sinterklaas”, zowel voor de school als voor Sinterklaas zelf. Op woensdag was de tentoonstelling van surprises in groep 6, 7 en 8. Wat zijn er gave surprises gemaakt! Het was leuk om te zien welke verschillende ideeën er waren en welke verschillende materialen er gebruikt zijn. Donderdag werden de rijmen voorgelezen en de surprises uitgepakt. De betrokkenheid was heel hoog. Aan het eind van de ochtend was dit gedeelte van het Sinterklaasfeest klaar. ’s Middags hebben we de kerstspullen van onze klas van zolder gehaald. De nieuwe kerstboom werd door meester Jochem en de kinderen alvast in elkaar gezet. Versieren zou eigenlijk maandag gebeuren. En daar konden we niet meer op wachten. Dus was de klas al snel omgetoverd in kerstsfeer. We genieten van de lampjes en de gezelligheid. Elke ochtend beginnen we nu met zingen. Dat doen we minstens een half uur. Elke dag leren we minimaal 1 nieuw liedje en herhalen we de eerder geleerde liedjes. Het lukt ons nu ook om in 3 groepen in canon te zingen. Hier zijn we trots op. Bij veel liedjes zijn we al overgestapt van de ingezongen versie naar de instrumentale versie. Ook oefenen we met het solozingen met een microfoon. Wie durft dat, wil het wel een keer proberen en doet het ook? Iedereen die het wil krijgt de kans. Zo ontdekken we elkaars unieke zangstem en kunnen we ook alvast vooruit kijken richting de eindmusical. Nu kan iedereen ontdekken wat hij/zij leuk vindt en durft. Natuurlijk doen we ook weer een toneelstuk. Deze keer spelen we een kerstspel op rijm. De rollen zijn verdeeld. We hebben vertellers en acteurs. De meeste acteurs hebben geen tekst. Zo ligt de focus op het spelen en uitbeelden en kunnen we hier nog beter in worden. Volgende week woensdag treden we op voor de hele school. De liedjes die in het stuk zitten worden ook door andere klassen geoefend zodat we ook echt met de hele school samen kunnen zingen. 

We hebben geknutseld om onze engelen te kunnen verrassen. Onze eigen brievenbus zit ook steeds propvol. Er wordt met plezier gewerkt aan de cadeautjes. De verraste gezichten bij het ontvangen van een cadeautje zijn mooi om te zien. De komende dagen zullen er door ons nog veel cadeautjes bezorgd en ontvangen worden. 

We hadden woensdag een gastles over afleiding in het verkeer. Bij onze school werd een nieuwe les getest. We mochten weer VR-brillen op maar nu zaten we echt in een game en konden we onze handen gebruiken. We leerden over het gebruik van muziek (oortjes) en de mobiel in het verkeer. Wat doet dit met je aandacht? Er werd een test gedaan in de klas over wat je wel en niet hoort met en zonder zicht. De ervaring met de VR-brillen was indrukwekkend.

IMG_2371 IMG_2371
IMG_2204 IMG_2204
IMG_2157 IMG_2157
IMG_2151 IMG_2151
IMG_2150 IMG_2150