Kerstontbijt

Lieve kinderen en ouders, 

We hebben al eerder aan jullie gemeld dat het kerstdiner zoals we dat gewend zijn alle jaren, een andere invulling gaat krijgen.  

We hebben gezocht naar een handige en sfeervolle oplossing voor iedereen. We denken dat we dat met  een gezamenlijk kerstontbijt bij de start van de schooldag op dinsdag 15 december kunnen realiseren. 

Je neemt die dag een lekker ontbijt mee. Je mag zelf bedenken op welke manier je je ontbijt mee wilt nemen. Misschien in een feestelijke doos, op een leuk bord, met beker en/of bestek, of een ander leuk idee? Je maakt dit jaar een ontbijtje voor jezelf. Eigenlijk vinden we samen delen heel belangrijk, juist in deze tijd. De Coronamaatregelen staan ons dat echter niet toe. 

Waar kun je aan denken bij je ontbijt?  De een houdt van een croissant met jam, de ander van een eitje uit een dopje eten of een lekker wit kadetje met hagelslag... bedenk dat het een ontbijt is voor kerst. Dat mag er mooi uit zien en tegelijkertijd is het een ontbijt! We vragen jullie terughoudend te zijn met snoepgoed. Dat is iets wat de meeste mensen op een ander moment eten. En vergeet vooral niet om er iets te drinken bij te doen. 

We maken er in de groepen een feest van met een mooi gedekte tafel. Het is natuurlijk extra feestelijk als je je mooiste kleren aantrekt of een leuke kersttrui. We eten ons ontbijt, terwijl het buiten nog een beetje donker is en onze klassen feestelijk verlicht zijn. Woensdag krijgen we nog een musical te zien van groep 8 en dan is donderdag de dag om de spullen op te ruimen en elkaar en hele fijne en gezonde vakantie te wensen! 

We kunnen ons voorstellen dat je als ouders het liefst zou willen meegenieten. Daarom sturen we een impressie via de Fiep. Willen jullie als ouders bij het brengen de gewone looproute volgen en, behalve om even te zwaaien, niet bij de ramen blijven staan? Dit om opstoppingen te voorkomen en de 1,5m te kunnen waarborgen. Alvast bedankt! 

De kerstcommissie 

christmas christmas