Nieuws uit groep 8

Vandaag konden de kinderen van groep 8 online kennismaken met juf Maaike, onze nieuwe stagiaire (PABO 3e jaars). De klas was verdeeld in 4 groepjes van 7 leerlingen. Maaike had met elk groepje een kwartiertje om online kennis te maken. Juf Maaike had in een filmpje al van alles over zichzelf verteld en laten zien. De kinderen konden nu vragen stellen, maar ook vooral iets over zichzelf vertellen! Dat waren leuke gesprekjes. Juf Maaike ontdekte dat ze van onder andere Mirte, Wiebe en Eelke al een voetbalplaatje had!

Op donderdag en vrijdag hebben we op aanvraag van meerdere kinderen even een half uurtje 1 op 1 begeleiding gegeven. Fijn dat de kinderen zelf aangaven hier gebruik van te willen maken. We blijven dit de komende weken ook doen. De kinderen kunnen even een mailtje sturen en dan plannen we een Meetgesprek in op donderdag of vrijdag.

We namen deze week afscheid van meester Jochem. Dit was zijn laatste stageweek. Het voelde voor ons heel gek. Meester deed op donderdag een gave Kahoot quiz die hij zelf gemaakt had. Dit viel in de smaak bij de kinderen. Ook heeft meester Jochem op donderdag en op vrijdag 2 musicalgroepjes online begeleid en deed hij de vragenuurtjes op deze dagen. Het was fijn dat meester Jochem er online ook bij was. Als we weer op school les hebben komt meester langs voor het echte afscheid met dikke knuffels. Vorige week zijn al mooie tekeningen gemaakt voor meester Jochem. We gaan daar een mooi boek van maken wat we dan kunnen geven bij het echte afscheid.

Nieuw in de weektaak was deze week een escaperoom. Hij ging over het gehoor. Het was dus leren en puzzelen tegelijk. Veel kinderen vonden het leuk om de escaperoom te doen. Volgende week komt er weer eentje in de weektaak.

Sommige kinderen spreken een paar dagen per week af om samen aan het schoolwerk te werken. Dat voelt wat beter dan alleen thuis aan je weektaak te werken op je slaapkamer of in de woonkamer. Zo kun je elkaars vragen misschien wel beantwoorden en is het natuurlijk gezelliger!

Het werken met de Google Documenten en Google Formulieren gaat steeds beter. Vandaag heb ik nog even een korte instructie gegeven aan de kinderen die hier nog niet zoveel van wisten. Nu lukt het iedereen om hiermee te werken. Voor mij is dit fijn. Ik kan nu al het nakijkwerk in de Google Classroom terugvinden en hoef niet meer te zoeken in mijn mailbox die regelmatig propvol raakt gedurende de dag. De ICT-vaardigheden van de kinderen groeien elke dag verder. En dat is ook iets om trots op te zijn.

Afgelopen maandag mochten de kinderen een nieuw werkboek op komen halen op school. Ik vond dat vooral heel erg leuk. Ik kon zo de kinderen weer even zien. We konden even een praatje maken en sommige kinderen konden ook elkaar weer even zien. Het zorgde bij iedereen voor een lach op het gezicht.

Na een voorselectie van musicals hebben de kinderen deze week hun voorkeur uitgesproken over de afscheidsmusical. Online konden we liedjes luisteren, een trailer bekijken en informatie vinden over de rollen en het verhaal. Volgende week wordt bekendgemaakt aan de kinderen welke musical het geworden is. Het blijft dan de komende maanden het geheimpje van groep 8.

Het nieuws dat we langer thuisonderwijs moeten doen hakte er bij de meeste kinderen flink in. Grote teleurstelling, tranen en een ongemotiveerd gevoel overheersten. Er samen even over praten en deze gevoelens erkennen is dan het enige wat we kunnen doen. Vervolgens heeft iedereen weer zijn best gedaan om alle taken zo goed mogelijk te volbrengen. De ene dag gaat dat beter dan de andere. Iedereen doet zijn best: kinderen, ouders en leerkrachten (en ook opa’s en oma’s). Ik vind het fijn om mailtjes van ouders te ontvangen waarin zorgen worden gedeeld, advies gevraagd wordt of er vraag is om hulp. Door elkaar op de hoogte te houden komen we weer verder. Als kinderen werk inleveren krijgen zij altijd een reactie. Ik hoop dat dit de kwaliteit van het werk en motivatie vergroot of een lach op het gezicht tovert.

Vandaag hadden we het er online over dat we al over de helft van de weken thuisonderwijs zijn. We hebben er 3 gehad en er zijn er nog 2 te gaan. Ook deze gedachte was helpend. Fijn weekend allemaal!

 

update update