Nieuws uit groep 8

Deze week hebben de laatste adviesgesprekken plaatsgevonden. Alle kinderen van groep 8 hebben een definitief schooladvies gekregen en ook het portfolio is kort doorgesproken. Veel kinderen zijn super blij en trots op het definitieve schooladvies en ik heb ook veel trotse ouders gezien. Mooi om te zien en horen was dat de meeste ouders het eigenlijk niet uitmaakt welk schooladvies er komt. Het belangrijkste is dat een kind een school vindt waar hij/zij zich thuis voelt en verder kan groeien en ontwikkelen. En daarnaast werd het fijn gevonden als een kind alles kon laten zien wat erin zit. Veel kinderen weten al naar welke school ze willen gaan en sommige twijfelen nog en maken de komende weken hun keuze. We hebben geteld en ontdekten dat de 28 kanjers van groep 8 naar 9 verschillende scholen gaan uitvliegen!

We hebben het verhaal van de door de kinderen gekozen eindmusical samen 2x gelezen. Nu we het verhaal goed genoeg kennen en de liedjes allemaal gehoord hebben kan iedereen gaan nadenken over een top 5 van rollen. Na de vakantie gaan we dan beginnen met de audities en worden de rollen verdeelt. Er is nu al grote betrokkenheid en enthousiasme dus is de goede musical gekozen. We gebruiken ook een app om thuis te kunnen oefenen. Het fijne aan deze app is dat de teksten ook ingesproken zijn. Je kunt dan horen hoe je woorden uitspreekt en welke intonatie de bedoeling is. Ook kun je de tekst van je eigen rol uitzetten terwijl je de tekst van je tegenspelers wel hoort. Dit is natuurlijk extra fijn oefenen. Ook de liedjes kunnen in de app geoefend worden.

Vorige week hadden we al verschillende lekkere dingen gebakken omdat we nu een keuken met oven in onze klas hebben. Deze week maakten we een marmercake (chocolade-vanille) en boterkoek. Ook hadden we nog warme chocolademelk en slagroom. 

Nu we weer op school zijn lukken de lessen van wereldoriëntatie beter en fijner. We zijn bij aardrijkskunde begonnen met het thema Zuid-Amerika. We hebben geleerd welke landen er bij Zuid-Amerika horen en leerden verschillende weetjes. Ook leerden we hoe het leven in de grote stad en een favela kan zijn. We focussen ons op de muziek in Zuid-Amerika die een mix is van verschillende culturen. Ons eindproduct wordt een rap over Rio de Janeiro. Hier kunnen we alle geleerde weetjes in kwijt.

Op maandag hebben we in de laatste resten van de sneeuw de musical Wintersport opgenomen als filmpje. We hadden 4 casts en hebben dus 4 filmpjes gemaakt. De teksten waren geoefend tijdens het online onderwijs en we konden dus snel overgaan tot optreden op school. Doordat we niet voor andere klassen konden optreden besloten we te filmen. Dit was weer een nieuwe ervaring. Nu kon je iets overdoen als het niet meteen lukt of als je je versprak. We konden onszelf terugzien en leerden daar ook veel van. Wat klinkt je eigen stem dan toch gek! We ontdekten of er al luid genoeg gesproken werd en konden zien of er al veel beweging in het acteren zat. Deze dingen nemen we weer mee bij het oefenen van de afscheidsmusical.

We konden deze week ook weer feest vieren op school. Lars werd woensdag 12 jaar! Elk kind geeft aan hoe hij of zij de verjaardag het liefst viert in de klas. Lars wilde graag maar 1 liedje en zette zijn stoel op tafel! Heerlijk om te zien hoe iedereen kiest wat goed bij hem of haar past. We konden genieten van het feest en een lekkere traktatie.

Er zijn deze week wel 4 presentaties gedaan! Nick leerde ons alles over de geboorte van een kalf. We hadden eindeloos veel vragen. Nick weet ontzettend veel doordat hij de boerderij woont en kon alle vragen uitgebreid beantwoorden. We hebben ontzettend veel geleerd. Senna deed een presentatie over de Efteling. Een super leuk onderwerp. Senna leerde ons alles over het ontstaan van de Efteling en de indeling van het park. We kregen er meteen veel zin in om een keer naar de Efteling te kunnen gaan.

Brian deed een presentatie over wintersport. We hebben best vee wintersporters in de klas. Het was leuk om alles te zien wat je kunt doen op een wintersportvakantie. Wie het mist voelde zich toch weer een beetje op reis. Brian had ook leuke foto’s van zichzelf op de ski toegevoegd. Noortje gaf een presentatie over Jochem Meyer. Dat was lachen natuurlijk! Door de presentaties leren we veel van elkaar.

Op vrijdag was juf Maaike weer in de klas en zij gaf een muziekles met boomwhackers en bodypercussie. In groepjes werd er geoefend op het liedje ”Can’t stop the feeling”. Na even oefenen werden de groepjes samengevoegd en was het echt muziek maken met de hele klas. Daarna wisselden de groepjes en kon iedereen ook het muziek maken op de andere manier oefenen. 

 

 

IMG_4968 IMG_4968
IMG_4967 IMG_4967
IMG_4954 IMG_4954
IMG_4950 IMG_4950
IMG_4944 IMG_4944
IMG_4933 IMG_4933