Nieuws uit groep 8

Nieuws

Nieuws uit groep 8

Zo we gaan alweer bijna de zesde week in. De meeste kinderen hebben hun draai alweer aardig gevonden. De informatie-avond is achter de rug. Leuk om zoveel nieuwe ouders te leren kennen. De kennisgesprekken staan voor de deur en ook wat interessante excursies.  Met als eerste op de fiets naar Alkmaar voor een techniek event. Dat is komende vrijdag 1 oktober. Afgelopen weken dagelijks serie gekeken over de Eerste- en Tweede Wereld Oorlog.  Dit naar aanleiding van het thema van geschiedenis. 

De pockemon plaatjes worden ook weer driftig geruild. Voor schooltijd, in de pauze of na schooltijd. Maar tijdens de les moeten ze opgeborgen zijn. Dat gaat over het algemeen goed! 

Prachtig boek met tekeningen én wensen voor Annabel, dochtertje van juf Ylona en haar man gemaakt. 

Uiteraard het Raadsel van de Week. Wat elke keer weer een verrassing is waar het over gaat. Oeps.... Vandaag zou ik hem zeggen tegen de kinderen, helaas vergeten. Dus wordt dat maandag.

Met rekenen zijn we bezig met het herhalen van tijden. Dit gaat bij de meeste erg goed. Vorige onderdeel: procenten, verhoudingen en breuken was een stuk lastiger. Vandaar dat we dat regelmatig laten terugkomen.  Komende week via een renspel buiten. 

Vandaag is er een folder over de 

Kinderpostzegels meegegaan. Wilt u dat even met uw kind bekijken/bespreken? We hebben er al even over gesproken en een filmpje van gekeken. Komende woensdag 29 september krijgen ze de spullen mee. 

Ze hebben ook een formulier over Roefeldag mee. We gaan namelijk op woensdag 13 oktober op de fiets, in groepjes, verschillende bedrijven/instellingen bezoeken waar ze even mee mogen draaien. 

Al met al; drukke gezellige dagen. 

Vandaag hebben we de dag afgesloten met gezellige spelletjes of tekenen: Uno, Triomimos, Kapla of dammen met schaakstukken (zie foto). 

Groetjes Daan

F9D8516C-8991-49FC-BD21-745EE2DBA58B F9D8516C-8991-49FC-BD21-745EE2DBA58B