Oudercafé

Gezellig en verbindend.

Woensdagochtend 6 oktober was er weer een oudercafé.  Voor en door ouders. Dit keer de dank naar Anne-Marieke en Nienke voor het regelen. Ook Esther dank voor de hulp.  

Het was heel mooi om te zien dat er echt gezellig gekletst werd, in combinatie met ook inhoudelijke gesprekken. Net waar je behoefte aan hebt. Er waren speeltjes voor de kleintjes die mee waren. Dus in combinatie met koffie, thee en lekkere koek waren alle randvoorwaarden super geregeld. 

Het was mooi om te horen dat de coronatijd ook mooie dingen heeft opgeleverd. Vooral inzichten. Hoe fijn het ook weer is dat de kinderen in structuur ”gewoon” weer naar school kunnen.  De plek om te leren, ontwikkelen en misschien.... indien nodig ;-), dezelfde uitleg wel 100 keer geven. Ook dat we de tijd mogen nemen om alle gewoonten weer plek te geven. En over waar ouders mee bezig zijn, of ze bezig houdt. 

De gezelligheid kwam ook omdat er verschillende leuke verhalen waren. Over hardlopen, over teams, over familie, over de kermis. Wat houdt jou bezig als ouder? 

Hoe meer we in verbinding zijn, des meer komen we op onze plek. Soms zijn we ons niet bewust wat we waar we systemisch werk in school inzetten. Dit is een prachtig voorbeeld. 

Oudercafé voor als je het leuk vindt en...we hebben ook gehoord dat sommigen op woensdag werken, dus een andere ochtend mooi zou zijn.  

Nou is het voordeel dat 2 ouders per keer de organisatie doen.  Lees: 8.15 alvast koffie en thee zetten en koek meenemen, zodat iedereen meteen na het wegbrengen door kan lopen. Om 9.30 de boel weer netjes achterlaten, maar dat gebeurde grotendeels al samen.  

Het volgende oudercafé is waarschijnlijk op woensdag 2 november. Je kunt je voor nu, of een andere keer opgeven bij: or@kleurenorkest.nl

Tot dan en je ontmoet natuurlijk ook al eerder weer ouders op het plein! 

 

Screenshot_20211006-095324_WhatsApp Screenshot_20211006-095324_WhatsApp