Nieuws uit groep 5/6

Wat een mooie week, en wat hebben we al veel gedaan en geleerd.

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek van start gegaan met het thema: “worden wat je wil”. Al een mooi voorbeeld van NLP 😉.

De leerlingen hebben een top 3 opgeschreven, met beroepen die zij gaaf en interessant vinden. Zo wil Silvan een “auto ontwerper” worden, Anna “kok”, Maartje “fysiotherapeut” en Floris “prof visser”.

Om dit schoolbrede thema te starten zijn we samen gekomen in de aula en om de leerlingen kennis te laten maken met de beroepen zijn we allemaal verkleed naar school gegaan.

Zo was ik een “meubelmaker”, dit kon Levi heel goed aan de hele school vertellen. Toen er werd gevraagd aan de groepen, welke beroepen zie je allemaal op het podium?

Om deze feestelijke dag af te sluiten hebben Marjolein en Nicolette een boeken/kleedjes markt georganiseerd. En… wat was dit een SUCCES mede dankzij de leerlingen van groep 5/6. Ons lokaal was het meest druk bezochte lokaal van de school! En wat waren de leerlingen blij en enthousiast.

Om deze week af te sluiten hebben wij morgen de KlankenKaravaan, een dag om samen een voorstelling te maken. Groep 5 en 5/6 hebben het land Brazilië gekregen. Voor deze dag hebben wij allemaal een wit shirt versierd die wij morgen dragen. Ik ben benieuwd!