Nieuws uit groep 5/6

Nieuws uit groep 5/6:

Wauw, wat gaat de tijd snel en wat maken we veel mooie dingen mee! De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het thema: “worden wat je wil”. Dit thema hebben wij overgenomen van de Kinderboekenweek dit jaar. Dit thema stond in het teken van leuke bezoeken, zo hebben wij geleerd van: een verloskundige, een piloot, een computerprogrammeur en een treinmachinist. Bedankt voor deze leerzame en gezellige bezoeken.

Na dit thema zijn we begonnen met thema feest, dinsdag hebben wij samen gebrainstormd wat hier nou allemaal bij hoort, zie foto. We werden zo enthousiast dat elke leerling in een tweetal een land gaat onderzoeken met bijbehorende feestdagen. Op woensdag hebben wij een elfje gemaakt over Sint Maarten, zo kon iedereen een eigen gedicht maken.

Voor geschiedenis zijn wij een geschiedenisproject begonnen namelijk: vrouwen uit de geschiedenis. In tweetallen hebben de leerlingen een vrouw gekozen om te onderzoeken. Aan de hand van een werkboekje maken zij allemaal een presentatie. De leerlingen zijn uiterst serieus en doen echt hun best.

Als laatste willen wij graag afsluiten met baby nieuws. Dinsdag hadden wij bezoek van juf Ylona en baby Annabel, wat is ze lief en wat is juf Ylona blij.

Op de dag van dit bezoek kwam Lauren in de ochtend zachtjes vertellen: “dat de baby waarschijnlijk vandaag geboren zal worden”. Aan het eind van de dag stond daar opeens papa Herman, met groot nieuws. Er is een zusje geboren. Lauren, Mees, Finn en Daan hebben een zusje gekregen.

Haar naam is: Maeve.

Ze is om 8:38 geboren.

 

Gefeliciteerd Corina, Herman, Lauren, Mees, Finn en Daan.

 

Liefs juf Berith

WhatsApp Image 2021-11-10 at 10.07.29 WhatsApp Image 2021-11-10 at 10.07.29