Nieuws uit groep 8

Jeetje wat gaat de tijd toch snel. Zitten we alweer bijna aan de oliebollen.  Drukke tijd achter de rug. De kinderen hebben intussen allemaal hun praktijkcertificaat EHBO behaald. Een week lang hebben we ’s morgens en ’s middags stabiele zijligging, rautekgreep, mond-op-mond beademing en hartmassage geoefend. En wat is het dan prettig dat er zoveel ouders willen helpen hierbij! Nu zijn we ook nog bezig met het theoriegedeelte. Hopelijk zullen ze hun vaardigheden niet vaak nodig hebben.

Uiteraard hebben we ook nog de ‘Kleurenorkestdag’ gehad. Wat een feest was dat zeg. Zo leuk om dit mee te mogen maken. Door de hele school leuke, gezellige spelletjes doen. En dat in gemengde groepen. Wat begeleiden de kinderen de groepjes dan weer goed zeg! Ze nemen hun taak heel serieus.

Ook is dit de periode dat we scholen bezoeken. Vorige week maandag zijn ze met juf Marielle naar het Clusius gegaan. Wat is dat toch leuk om zo’n school, waar je wellicht volgend jaar zelf op zit, te mogen bekijken. In het nieuwe jaar zijn er ook nog een paar scholen te bezoeken. Fijn dat er altijd ouders zijn die ons daarbij willen assisteren. Dank daarvoor!

Inmiddels zijn we ook flink bezig met de weektaak via Classroom. Hierbij leren we om ons werk te plannen. Hoe zorg je ervoor dat je je werk op een handige manier verdeelt over de week? Bij velen lukt dit al heel aardig!

Afgelopen woensdag zijn we met groep 7 op de fiets naar bioscoop Il Corso in Castricum gefietst om twee documentaires te bekijken. In de groepen hadden we dit bezoek al voorbereid. ‘Radio Felix’ ging over autisme. Felix legt via interviews op de radio uit waar hij tegenaan loopt met zijn autisme.  En ‘Free as a bird’ ging over Ariana die nierproblemen heeft. Maar daar wil ze eigenlijk niet teveel over nadenken. Ze wil genieten van al het moois in haar leven. En ze wil dansen. Twee indrukwekkende docu’s!

En dan hebben we natuurlijk onze wekelijkse GOTD. Grey of the day of in normaal Nederlands: Raadsel van de week. Elke vrijdag krijgen ze een raadsel mee en dinsdag geef ik daar een korte presentatie over. Het leuke hiervan is dat kinderen thuis het over het raadsel kunnen hebben, waar zal het over gaan? Vorige week was het raadsel: Ik was al 15 jaar voor Neil Armstrong op de maan. Verschillende antwoorden waaronder: dat hondje (Leica). Mooi. Maar de presentatie ging over Kuifje.

Donderdagmiddag mochten we onze schoen zetten. Vlak voordat we naar de gym gingen hebben we even heel gezellig bij de ‘schoorsteen’ gezongen. En nu dan afwachten of er nog iets in de (geleende) schoen zit.

Ook zijn we bezig met onze presentaties. Boekbespreking, krantenkring en een PowerPointpresentatie over jezelf. Wat ontzettend leuk om zo in het privéleven van je klasgenootjes te kunnen kijken. Heel leuk!!

Natuurlijk zijn de kinderen thuis druk bezig met Sinterklaas helpen met het maken van de surprises en gedichten. Ja volgende week is het grote feest.

Dus al met al een drukke gezellige tijd.

Groetjes,  Daan

gr8c gr8c
gr8b gr8b
gr8a gr8a