Nieuws uit groep 8

Wat een rare tijd hebben we achter de rug. Of zitten we nog in. Meester positief getest, daarna juf. De groep naar huis, dus online les. Dachten we eindelijk weer met z’n allen op school te zitten, komen er  toch nog wat kinderen met klachten. En dan zijn we ook nog druk bezig met de Cito-toetsen. Maar het gaat ons uiteraard lukken. We doen het in stukjes en tussendoor af en toe wat extra ontspanning. Bijvoorbeeld door levend memory te spelen.  Ook zijn we vorige week begonnen met het project ’Wereld erfgoed.’ Wij hebben het immateriële erfgoed. Daar gaan we een Lapbook mee maken. Er zijn mooie onderwerpen gekozen: carbid schieten, beschuit met muisjes, Brabantse worsten broodje.  Hopelijk kunnen we ze aan het eind van het project tonen. 

Ook zijn we begonnen met het maken van een ontwerp om te gaan afdrukken met linosnede.  Wat zijn er al mooie ontwerpen gemaakt. Uiteraard hebben we als onderwerp gekozen voor een onderdeel van het wereld erfgoed. 

Komende dinsdag gaan we naar een theatervoorstelling over de pest in theater Toonbeeld. En de maandag erna schaatsen in Alkmaar. Al met al een gezellige, drukke, sportieve periode. 

En dan zijn de kinderen natuurlijk ook nog druk bezig om te kijken bij de verschillende middelbare scholen. 

Groetjes Daan

Image Image