bericht uit groep 5

De afgelopen weken zijn we druk in de weer met ons project erfgoed, de gebouwen. Het belangrijkste gebouw in ons leven is ons eigen huis. Daar zijn we mee begonnen. Een speurtocht langs alle foto’s van onze huizen om te kijken van wie welk huis is. Nu zijn we bezig om een beschrijving van ons huis te maken. Hoe ziet het er uit, waar staat het, wie wonen erin en als laatste waar denk je in 2040 te wonen.

We hebben het gehad over gevelstenen die vroeger aan de huizen hingen. Ook hebben we zelf een steen gekleid.

Vorige week zijn we naar de kapel van O.L.Vrouw ter nood in Heiloo gelopen. We hebben de buitenkant bekeken en de binnenkant. Daar waren alle muren beschilderd.

Buiten hebben we de put gezien met ”Heilig water”. Dat water hebben we in flesjes meegenomen. Ook waren er buiten in het park kleine huisjes waar het Kerstverhaal in schilderijen in hing.

Helemaal aan het eind van het park was een grote rotspartij met een groot kruis erop. Ook dat hebben we bekeken. Het was jammer dat het weer niet meewerkte.

Nu gaan we een eigen gebouw kiezen en daar onderzoek naar doen. Alle informatie schrijven we op.  

De verslagen gaan we verwerken in een lapbook. Dat is een omslag waar we allemaal enveloppen en geheime vakjes in gaan plakken. Deze envelopjes gaan we vouwen.

 

In januari hebben we met druktechnieken gewerkt. Met verf maakten we een schilderij op onze tafel en daarna maakten we daar een monoprint van. De volgende keer hebben we met doosjes en rolletjes op de printen  gestempeld. De resultaten hangen op het raam. Als je een rondje om de school, loopt kun je de resultaten bewonderen.

 

putje 1 putje 1
putje 3 putje 3
putje 5 putje 5
klei 3 klei 3
klei 4 klei 4