Groep 4 wint de poetsbus wisselbeker

In juli parkeerde de Poetsbus voor de tweede keer haar omgebouwde Amerikaanse schoolbus voor de deuren van het Kleurenorkest. Dit bezoek was bedoeld voor 66% van de kinderen uit groep 3 t/m 8 die volgens de Gewoon Gaaf score extra zorg konden gebruiken (denk aan gaatjes, ontstoken tandvlees etc.).

Tijdens ons bezoek is gebleken dan:

59% beter is gaan poetsten ten opzichte van onze eerdere bezoeken

60% van de kinderen gezond tandvlees heeft

33% dagelijks wordt nagepoetst

 

Groep 4 heeft het beste gepoetst en wint de Poetsbus wisselbeker

Er valt nog winst te behalen: voor kinderen tot 11 jaar is gebleken dat het nodig is dat zij 1x per dag worden nagepoetst. Dit komt omdat de fijne motoriek in de hersenen nog onvoldoende is gevormd om goed zelfstandig te kunnen poetsen. Wil je controleren of je kind goed zelfstandig poetst? De plakverklikkers die wij hebben meegegeven zijn daarbij een handig hulpmiddel!

Alle ouders/verzorgers hebben in de week van ons bezoek een persoonlijke rapportage ontvangen. Door de invoering van de AVG versturen wij de persoonlijke rapportage van het kind via beveiligde zorgmail. De afzender van deze mail betreft mondhygiënist Poetsbus Zorgmail. Soms komt deze mail in de spam terecht. Indien het persoonlijke verslag niet is aangekomen of je wilt je kind afmelden voor het project, dan kan je een mail sturen naar administratie@poetsbus.nl onder vermelding van naam kind en geboortedatum.

 

Over 2 tot 3 jaar bezoekt de Poetsbus jullie school opnieuw. De wisselbeker kan dan door een andere klas worden gewonnen!

logo poetsbus logo poetsbus
beker poetsbus beker poetsbus