De juffen van groep 3

Even voorstellen hoor, wie zijn wij? Juf Ylona en juf Liza

Juf Ylona:

Ik ben Ylona van der Stel, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend Chris(tiaan) en dochtertje Annabel (bijna 1jaar) in Alkmaar. Als klein meisje riep ik altijd: ’Ik word later mama en juf’. En dat is gelukt. En wellicht heb je het al gehoord, ik ga volgend jaar zomer trouwen. Het was Meks opgevallen dat ik een nieuwe ring had (en gisteren een goud horloge droeg en vandaag een zwarte, heerlijk, hier geniet ik zo van) en Finn had al gezien dat mijn ring goud was. En zo kwam mijn aanzoek ter sprake in de kring. Zo leuk om dit met jullie kinderen te delen.

 

Ik ben dit jaar voor het 11de  jaar werkzaam op Het Kleurenorkest. Sommige ouders weten daarom vast al wie ik ben. Ik heb zelfs een aantal broers en zussen in de klas gehad. Mijn werk is altijd mijn grootse hobby geweest. Verder lees ik graag een boek, drink ik graag een lekkere koffie, hou ik van lekker eten en koken, ga ik graag wandelen, naar de yoga en spreek ik graag met familie en vrienden af. Ik hou ook van netjes en structuur. Ik zeg vaak tegen de kinderen: ’Juf houdt van netjes en schoon!’ 

 

Het allerbelangrijkste vind ik de stralende ogen van de kinderen op een dag. Die ogen laten mijn juffenhart echt sneller kloppen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich bij mij veilig voelen. Als kinderen zich veilig voelen, komen ze tot leren.

 

Ik ben altijd werkzaam geweest in groep 3. Ieder jaar met even veel plezier. Afhankelijk van de bezetting had ik een groep 3, groep 2-3 of een 3-4. Het leren lezen in groep 3 maakt voor mij een groep 3 zo magisch. Dit leerproces is zo’n verandering voor de kinderen. 


Daarnaast vind ik als leerkracht de driehoek: ouder, kind, leerkracht het aller krachtigst. Ik wil jullie als ouder zoveel mogelijk betrekken bij het leerproces van jullie kind. Ik vind het belangrijk dat de situatie thuis en en op school goed in verbinding staan. Ik zal daarom samen met juf Liza zoveel mogelijk proberen te delen wat de pareltjes zijn van de dag/week. Ik heb het als leerkracht altijd heel waardevol gevonden om naar alle ouders foto’s te versturen van de kinderen. Nu ik zelf net mama ben geworden en foto’s mag ontvangen van de opvang, weet/voelt nu naast mijn hoofd ook mijn hart hoe fijn het is om die foto’s te ontvangen ♥️! Ik hoop jullie er ook blij mee te maken. 


Ik ben werkzaam op maandag, dinsdag en woensdag en hopelijk weten jullie mij te vinden op deze dagen. Ik kijk uit naar dit nieuwe schooljaar, ik heb er zin in. 
 

Juf Liza:

Ik ben Liza van Heerden-Hoogendijk, 30 jaar. Ik woon samen met mijn man, Jasper, in Heerhugowaard. Ook ik heb als klein meisje altijd geroepen: ”later word ik juf”. En eind vorig schooljaar ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs. Ik heb de opleiding als deeltijder gevolgd. Hierdoor kon ik blijven werken als onderwijsassistent en leren voor leerkracht tegelijkertijd. 

Vorig schooljaar dus afgestudeerd en dit jaar voor het eerst, samen met Ylona, mijn eigen klas! En wat heb ik er een zin in. Ik ben al langer verbonden aan het Kleurenorkest, doordat ik hier ook als onderwijsassistent heb gewerkt. Daardoor kennen de meeste kinderen mij al en ik hen. 

Naast mijn werk, doe ik graag aan volleybal, geef ik leiding bij de scouting, lees ik een boek, teken ik mandala’s of maak ik foto’s. Tijdens een schooldag maak ik ook regelmatig foto’s en zal deze dan, via KWIEB, met jullie delen. 

Op donderdag en vrijdag zal ik in groep 3 staan en mocht er dan iets zijn hoop ik dat jullie mij weten te vinden. 

 

 

IMG_8033 IMG_8033
Dl 125 Dl 125