Nieuws uit groep 8

8 dus

Beste allen,

En dan is het alweer bijna vakantie! Wat zijn we goed gestart zeg. Lekker clubje zo bij elkaar. Eerste weken gezellig aan elkaar wennen door telkens in een ander groepje te zitten. Zo maak je weer met iedereen contact. En om elkaar beter te leren kennen hebben we allemaal een PowerPoint presentatie gemaakt over jezelf. Wat ontzettend leuk is dat zeg! Even een kijkje in het dagelijks leven van je klasgenootjes. Er ontstaan ook hele leuke gesprekken. Hoe zit je familie in elkaar en wat voor soort huisdieren heb je? Erg leuk!!

Afgelopen week uiteraard veel gelezen en voorgelezen vanwege Kinderboekenweek  met als thema Gi-Ga-Groen. Ook lessen over de natuur, slakken,  gehad. Wie is de snelste slak?

Dinsdag, na de brandoefening, naar Boekhandel Laan op de fiets geweest. Geluisterd en gesproken met de schrijver Cees van den Berg. Afgelopen dagen heb ik daar regelmatig uit voorgelezen. Hij is muzikant en schrijver. En dat merkten we in zijn boeken.

Woensdag gaan we in groepjes bij verschillende bedrijven in de omgeving snuffelen (in het Vlaams Roefelen) om te kijken hoe zo’n bedrijf er in de praktijk uitziet. Autobedrijf van der Steen, brandweer en zelfs naar een Bierbrouwerij! En de dag daarop een mooi verslag over gemaakt. Foto’s heeft u kunnen zien bij het berichtje van juf Mariëlle.

En dan vrijdag gaan we ook nog naar PET, Promotie Event Techniek, in Alkmaar. Vorig jaar nog op de fiets, met flinke tegenwind en regen terug. Dit jaar met auto’s vanwege het feit dat we er al heel vroeg moeten zijn. Wat fijn met ook hier de hulp van ouders!

En dan hebben we ook nog elke week van juf Joop het Raadsel van de Week. Vandaag ging het over de Ozon. Leuk dat een aantal kinderen het wekelijks bespreekt thuis.

Ja uiteraard komt rekenen, spelling, taal, creatief etc ook gewoon aan de beurt hoor. En een dezer dagen start ook de Engelse les. Dat gaan we in twee groepen doen. Kleine clubjes dus lekker veel aandacht. We hebben er zin in!!

En dan nu bijna vakantie, geniet ervan dat zal ik ook zeker doen!

Groetjes Daan