nieuws uit groep 5

De eerste periode zit er alweer op. In deze tijd hebben we met elkaar kennis gemaakt. Zowel de kinderen als de ouders. Er waren veel ouders op de informatieavond. Daar kregen ze naast heel veel informatie een opdracht. Uit alle portretten die in de klas hingen mochten ze hun eigen kind opzoeken. Dit was nog niet zo makkelijk......

 

Het eerste project was in de Kinderboekenweek. We hebben informatie gezocht over hoe dieren, planten en mensen zich aanpassen aan het klimaat en hun leefomgeving. Ook hebben ze in tweetallen een bedreigde diersoort onderzocht. Van deze ”weetjes” hebben ze een harmonicaboekje gemaakt. 

 

Elf kinderen zijn de uitdaging aangegaan om mee te doen met de voorleeswedstrijd. De doelen waren heel divers; van kijken wat voor complimenten je zou krijgen tot het laten horen van je luide stem. Heel stoer dat jullie dit hebben gedaan. Ook de luisterende kinderen hebben het heel goed gedaan. Ze luisterden heel geconcentreerd en wisten goede tops en tips te geven!

 

Nova en Olivier hebben weer een vergadering van de leerlingenraad gehad en kwamen met de leuke mededeling terug dat we buitenspeelgoed mochten kopen. Meteen op de laptop gezocht naar mooi materiaal waar goed mee te spelen is. Uit de lijst van wensen zijn ballen, hoepels, springtouwen en een werpspel gekocht. Fijn om mee te spelen.

2 2
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
8 8
niewsbrief 1 niewsbrief 1