Nieuwsflits november van het Techniek Atelier.

Met Techniek zijn we ook dit jaar weer mooie stappen aan het maken. Lekker in je eigen tempo programmeren of op je eigen manier een CD speler uit elkaar halen. Een cassettedeck demonteren, opmerken dat er nog een cassettebandje in zit en er later achter komen dat je met het lint uit die cassette bijna helemaal rond de school komt! Mirakels interessant natuurlijk én dit vergeten we nooit meer. Ook worden de magneten uit de oude speakers regelmatig gebruikt als schroeven-stofzuigers. Dat is natuurlijk veel leuker dan vegen…

Bij het programmeren worden er steeds meer spelletjes gemaakt met Scratch (https://scratch.mit.edu   ) en KodeKraker. Natuurlijk mogen de ouders dit zelf thuis ook uitproberen 😊. De spelletjes worden daarna gespeeld of uitgeprobeerd door de eigen klasgenoten. Prachtig om te zien hoe ze van én met elkaar leren.

Bij Timmeren en zagen hebben we nog enkele voorbeelden van huisjes of een boerderij die de leerlingen kunnen maken. Voor velen een uitdaging, voor anderen een mooi voorbeeld om te proberen of het ook anders kan. En zowaar, dat lukt ook nog regelmatig.

Bijgevoegd zijn enkele  foto’s met ook mooie eindresultaten van de harde werkers. Tot een volgende keer!

Nieuwsflits 1 Nieuwsflits 1
Nieuwsflits 2 Nieuwsflits 2
Nieuwsflits 3 Nieuwsflits 3
Nieuwsflits 4 Nieuwsflits 4